Erika Barkolová:
Recepty som si voľakedy písala do denníčka

Jarmila Horváthová, 21. júla 2024     12 minút čítania

Moderátorka, redaktorka, režisérka, mama dvoch dospelých dcér a už aj mladá babička nám prezradila zaujímavosti zo zákulisa nakrúcania populárnej relácie Bez servítky i vlastnej kuchyne.



Foto: Archív Eriky Barkolovej

Ako sa za ten čas, čo program natáčate, zmenil, resp. vyvinul?

O reláciu Bez servítky je obrovský záujem nielen zo strany divákov, ale aj samotných súťažiacich. Aktuálne sa suma výhry zvýšila na 2 000 eur, pričom súťažiaci dostane aj honorár za účinkovanie vo výške 1 000 eur. Relácia je veľmi obľúbená aj na televíznej obrazovke. Diváci radi varia a keď k tomu dostanú dobrú šou, tak sa aj zabavia.

Ako vyzerá natáčanie? Robí sa podľa nejakého scenára a koľko trvá natočenie jednej časti?

Jedna časť sa nakrúca jeden celý deň. Potom nasleduje veľmi náročná postprodukcia. Účinkujúcich si vyberá producent. A scenár? Ten prinesie samotný život.

Jedlá, ktoré účinkujúci pripravujú, sú úplne v ich réžii, resp. majú nejaký „manuál“, ktorého sa majú riadiť? Napríklad suroviny či spôsob prípravy.

Súťažiaci má, samozrejme, na prípravu obmedzený čas, nemôže variť celý deň, takže je ideálne, ak tomu prispôsobí aj svoje recepty. Každý z nich si vyberie menu, zložené z predjedla alebo polievky, hlavného jedla a dezertu.

Do programu angažujete aj profesionálnych kuchárov a foodblogerov, podľa čoho ich oslovujete?

Na túto otázku vám neviem odpovedať, toto rieši producent. Čo vám môžem povedať, je, že sledovanosť pri varení profikuchárov je naozaj výborná a televízny divák sa rád naučí niečo nové.





Diskusia k článku

zahra
Rezirovat relaciu o vareni, pri ktorej o varenie nejde, je naozaj umenie. Davno nepozeram, dvihal sa mi zaludok. Iba ak v uputavke zachytim varenie profesionalov.






 



TOPlist