Druhá šanca:
Čo s prezretým ovocím, ktoré už nikto nechce? 7 dobrôt, po ktorých sa len tak zapráši

Jarmila Horváthová, 10. augusta 2023     7 minút čítania

Poradíme vám, kde všade nájde uplatnenie ovocie, ktoré stratilo svoju sviežosť a doma nad ním už všetci ohŕňajú nos. Týmto pochúťkam ale určite neodolajú.

Túto situáciu určite každý zažil – obrali ste, nakúpili alebo dostali nejaké ovocie, lenže bolo ho toľko, že ste ho nestačili zjesť. Ono postupne prezrelo, takže naň už nikto nemá ani najmenšiu chuť...

To však neznamená, že prezreté ovocie musí skončiť v koši, či v lepšom prípade, v bioodpade. Aj plody, ktoré už nie sú vhodné na priamu konzumáciu, sa dá ešte využiť. Ponúkame niekoľko spôsobov, ako z nevzhľadných kúskov, ktoré už nikto nechce jesť, urobiť lahôdky, na ktorých si ešte všetci pochutia.



Foto: Shutterstock

1. Lievance

Prezreté ovocie môžete pridať napríklad do cesta na lievance. Či už ide o jablká, banány, hrušky alebo bobuľovité ovocie, lievance chutia dobre so všetkými druhmi ovocia.

Najprv ovocie starostlivo očistite, v prípade potreby povykrajujte, nakrájajte na malé kúsky alebo rozpučte a primiešajte rovno do cesta. Potom z neho upečte lievance tak, ako ste zvyknutí.






ANKETA: Dokážete zužitkovať ovocie, ktoré už nikto nechce jesť?

86,5%



13,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist