Aby sa už nesekla:
5 chýb, kvôli ktorým sa kyslá smotana v omáčke zrazí

Jana Klimanová, 22. septembra 2023     5 minút čítania

Nevzhľadné biele bodky v polievke alebo omáčke nakyslo pokazia celkový dojem z jedla, na ktoré ste sa tak tešili. Ako tejto patálii predísť? Toto je päť možných dôvodov, prečo má vaše varenie napokon taký neslávny koniec...



Foto: Jana Kollárová

5. Ocot pridávate nakoniec

Ak do polievky s kyslou smotanou pridávate aj ocot, a v tej chvíli sa vám "sekne", je tu riešenie - obráťte postup. Najskôr pridajte ocot, povarte a až potom príde rad na smotanu.

So zaujímavou radou prišla na Varecha.sk @svetlana9: "Je to celkom jednoduché. Ocot v polievke musí prevrieť skôr, než pridám mlieko či smotanu. Odkedy to tak robím, nikdy sa mi nič nezrazilo. Stačí, keď polievka s pridaným octom vrie približne 5 minút a potom môžem veselo pridávať mlieko a smotanu," prezrádza v diskusii svoj tip.




ANKETA: Máte svoj overený postup, ako do pokrmu pridávať kyslú smotanu, aby sa nezrazila?

64,3%



35,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist