Aby sa už nesekla:
5 chýb, kvôli ktorým sa kyslá smotana v omáčke zrazí

Jana Klimanová, 22. septembra 2023     5 minút čítania

Nevzhľadné biele bodky v polievke alebo omáčke nakyslo pokazia celkový dojem z jedla, na ktoré ste sa tak tešili. Ako tejto patálii predísť? Toto je päť možných dôvodov, prečo má vaše varenie napokon taký neslávny koniec...



Foto: Jana Kollárová

4. Používate smotanu s nízkym obsahom tuku

Problémom zrážania kyslej smotany môže byť aj nižší obsah tuku. Skúste do pokrmov pridať smotanu s obsahom tuku 14-16 %.

Svoju skúsenosť s rôzne tučnými smotanami opisuje @seanka: "So zrazením som mala problém aj ja, ale len keď som použila 10 % kyslú smotanu. Ak použijem kyslú smotanu s vyšším obsahom tuku, 14-16 %, tak sa nezrazí."




ANKETA: Máte svoj overený postup, ako do pokrmu pridávať kyslú smotanu, aby sa nezrazila?

64,3%



35,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist