Magazín

Broskyňový chrbát

Fedor Malík:
Broskyňový chrbát

Broskyňa (Prunus persica), ker či stromček z čeľade Rosaceae, milovali už prastarí Číňania...
2 minúty čítania

Ešte dokáže poslúžiť: 6 geniálnych nápadov, ako v domácnosti využiť obal z vajec

Ešte dokáže poslúžiť:
6 geniálnych nápadov, ako v domácnosti využiť obal z vajec

Pozrite sa, akým multifunkčným pomocníkom môže byť obyčajný papierový obal z vajíčok.
3 minúty čítania

Fašírky, cestoviny, slaný koláč, donuty: 10 jedál z brokolice, v ktorých do seba dostanete dennú dávku céčka ako nič!

Fašírky, cestoviny, slaný koláč, donuty:
10 jedál z brokolice, v ktorých do seba dostanete dennú dávku céčka ako nič!

Už 100 g brokolice pokryje odporúčanú dennú dávku vitamínu C. Uvarte si z tejto extra zdravej zeleniny niečo dobré a máte to vybavené aj...
4 minúty čítania

Perfektné zákusky: 10x krémové ovocné rezy, ktoré v lete musíte ochutnať!

Perfektné zákusky:
10x krémové ovocné rezy, ktoré v lete musíte ochutnať!

Sú svieže, lahodné a dá sa v nich využiť všetko ovocie, ktoré práve dozrieva v záhradkách a predáva sa na trhoch....
4 minúty čítania

Poriadny kus mäsa: Aké je tajomstvo dokonalého steaku? Tejto chybe sa určite vyhnite

Poriadny kus mäsa:
Aké je tajomstvo dokonalého steaku? Tejto chybe sa určite vyhnite

Soliť steak pred alebo až po grilovaní? To je zásadná otázka. A my vám ju teraz zodpovieme.
3 minúty čítania

Prekvapia chuťou aj farbami: Pohrajte sa s klasikou. Urobte si halušky 10x inak

Prekvapia chuťou aj farbami:
Pohrajte sa s klasikou. Urobte si halušky 10x inak

Skúste k zemiakom do cesta na halušky pridať kúsok zeleniny, alebo ich ňou dokonca úplne nahradiť....
5 minút čítania

Vyznajte sa: Sorbet, parfait, nice cream. Čo sú to vlastne za zmrzliny?

Vyznajte sa:
Sorbet, parfait, nice cream. Čo sú to vlastne za zmrzliny?

Už dávno neplatí, že zmrzlina môže byť len kopčeková alebo točená. Objavte rôzne mrazené pochúťky, výber je veľký a pre každého...
4 minúty čítania

Tipy na reštaurácie: Pre milovníkov exotických chutí

Tipy na reštaurácie:
Pre milovníkov exotických chutí

Reštauráciám s exotickým jedlom sa na Slovensku dlhé roky nedarilo, snáď s výnimkou vietnamských a čínskych fastfoodov. To sa však, našťastie, zmenilo a kto má rád iné ako stredoeurópske chute, má už v Bratislave celkom široký výber....
3 minúty čítania

Bude to dilema: Toto sú naozaj husté čučoriedkové koláče! Každý jeden by ste chceli mať na stole

Bude to dilema:
Toto sú naozaj husté čučoriedkové koláče! Každý jeden by ste chceli mať na stole

Receptov na koláče z čučoriedok sú na našej Vareche stovky, má to však háčik. Ako si z nich vybrať jeden jediný?...
4 minúty čítania

Hubárska sezóna: 5 overených spôsobov, ako v domácnosti sušiť huby

Hubárska sezóna:
5 overených spôsobov, ako v domácnosti sušiť huby

Ak všetko pôjde dobre, po daždivých dňoch budeme nosiť z lesa plné košíky voňavých húb. Je niekoľko možností, ako ich doma usušiť,...
5 minút čítania

Iné maškrtenie: Koláčiky bez výčitiek, ktoré potešia deti aj ich mamičky

Iné maškrtenie:
Koláčiky bez výčitiek, ktoré potešia deti aj ich mamičky

Dobroty Gabriely Bottlíkovej ocenia deti, ich rodičia, všetci, ktorí si strážia kilá, aj maškrtníci s rôznymi potravinovými intoleranciami.
5 minút čítania

Príloha Varecha 32/2023: Lahodné broskyňové koláče

Príloha Varecha 32/2023:
Lahodné broskyňové koláče

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie broskyňové koláče a dezerty vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 11. augusta.
3 minúty čítania

To naj z TV Varecha: Ako sa robí plnená paprika, lečo či moravské koláče? Naše najpozeranejšie videá vás to naučia

To naj z TV Varecha:
Ako sa robí plnená paprika, lečo či moravské koláče? Naše najpozeranejšie videá vás to naučia

Aj v júli sme pre vás v našej Televízii Varecha nakrútili množstvo užitočných videoreceptov a toto sú tie najsledovanejšie z nich....
5 minút čítania

Druhá šanca: Čo s prezretým ovocím, ktoré už nikto nechce? 7 dobrôt, po ktorých sa len tak zapráši

Druhá šanca:
Čo s prezretým ovocím, ktoré už nikto nechce? 7 dobrôt, po ktorých sa len tak zapráši

Poradíme vám, kde všade nájde uplatnenie ovocie, ktoré stratilo svoju sviežosť a doma nad ním už všetci ohŕňajú nos. Týmto pochúťkam ale...
7 minút čítania

Každá rada drahá: Nie je všetko stratené! Ako zachrániť pripálenú ryžu, mäso a zeleninu?

Každá rada drahá:
Nie je všetko stratené! Ako zachrániť pripálenú ryžu, mäso a zeleninu?

Ak vaše jedlo nie je spálené úplne na „kompletku“, nemusíte ho celé vyhodiť. Aspoň časť z neho sa ešte dá použiť, prezradíme...
3 minúty čítania

Ľahký obed či večera: Premeňte ovocný šalát na hlavný chod. Týchto 13 receptov vám ukáže, ako sa to dá

Ľahký obed či večera:
Premeňte ovocný šalát na hlavný chod. Týchto 13 receptov vám ukáže, ako sa to dá

K niektorým druhom ovocia výborne „pasuje“ mäso či syry. Tie dobre zasýtia, preto ak ich pridáte do ovocného šalátu, môže z neho...
6 minút čítania

12 receptov do foroty: Deti sa dožadujú cestovín, len s čím ich zase urobiť? Tieto omáčky vás zachránia

12 receptov do foroty:
Deti sa dožadujú cestovín, len s čím ich zase urobiť? Tieto omáčky vás zachránia

Najmä deti by cestoviny pokojne jedli aj každý deň, len vy už neviete, s čím ich stále robiť. Toto je zásoba receptov...
5 minút čítania

Keď ste zamiesili priveľa: Aj kysnuté cesto môžete zamraziť, ale aby bolo dobré, dodržte nasledujúce pravidlá

Keď ste zamiesili priveľa:
Aj kysnuté cesto môžete zamraziť, ale aby bolo dobré, dodržte nasledujúce pravidlá

Čo je dôležité pri mrazení cesta, aby z neho boli výborné kysnuté koláče aj o mesiac?...
3 minúty čítania

Cuketu milujem

Fedor Malík:
Cuketu milujem

Podľa nálezov semienok v Mexiku je cuketa staršia ako päťtisíc rokov!...
2 minúty čítania

Fenomén, ktorý pobláznil svet: 10 ružových zákuskov, z ktorých by bola paf aj samotná Barbie. Ani na punčák sme nezabudli

Fenomén, ktorý pobláznil svet:
10 ružových zákuskov, z ktorých by bola paf aj samotná Barbie. Ani na punčák sme nezabudli

Najnovší filmový trhák spustil lavínu Barbiemánie. Nenechajte sa nachytať a namiesto pochybnej Barbie selfie si radšej upečte dobrý zákusok....
4 minúty čítania

Uchová farbu a chuť: 5 otázok a odpovedí o blanšírovaní potravín

Uchová farbu a chuť:
5 otázok a odpovedí o blanšírovaní potravín

Už ste počuli o blanšírovaní, ale vôbec netušíte, čo si pod tým máte predstaviť? Prevedieme vás touto kuchárskou technikou tak, že ju...
4 minúty čítania

Dokáže zázraky: 11x vynikajúce bravčové mäso na horčici, ktorá mu dodá šmrnc

Dokáže zázraky:
11x vynikajúce bravčové mäso na horčici, ktorá mu dodá šmrnc

Žiadna tajná ingrediencia, všetci ju máme doma. Vylepšite bravčovú krkovičku či karé horčicou a potom už len sledujte, ako všetkým doma chutí....
5 minút čítania

Nedeľné raňajky: Koža na kakau? Použite tieto triky a už sa vám nikdy nevytvorí

Nedeľné raňajky:
Koža na kakau? Použite tieto triky a už sa vám nikdy nevytvorí

Koža na chladnúcom kakau, to veru odradí mnohých milovníkov tohto obľúbeného ranného nápoja. Ako zabrániť tomu, aby sa vytvorila?
3 minúty čítania

Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @blogbusker

Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @blogbusker

Originálne jedlá aj ich príprava, to je poznávacie znamenie receptov, ktoré na Varecha.sk prináša @blogbusker....
9 minút čítania

Rebríček TOP 15: Najklikanejší júlový recept je dôkazom, že milujeme všetko vyprážané. Dokonca aj...

Rebríček TOP 15:
Najklikanejší júlový recept je dôkazom, že milujeme všetko vyprážané. Dokonca aj...

Pri pohľade na fotografiu víťazného receptu veru mnohým tiekli slinky, tak nečudo, že si ho prečítalo najviac našich používateľov....
13 minút čítania