Foto: Shutterstock
1. Krájate ho na malé kúsky
Ak cesnak, ktorý budete tepelne spracovávať nastrúhate, pretlačíte alebo nakrájate veľmi nadrobno, spáli sa oveľa rýchlejšie ako keď je nakrájaný na väčšie kúsky. Pri krájaní tiež dbajte na to, aby boli kúsky rovnomerne veľké.2. Vkladáte ho do horúceho oleja
Ak dáte cesnak do príliš rozpáleného oleja, ani sa nenazdáte a bude spálený na uhoľ. Cesnak vždy pripravujte na miernom ohreve. Môžete ho dať aj do studeného oleja a ten pomaly zahrievať.3. Pridávate ho hneď na začiatku
Ak je v recepte viac ingrediencií, cesnak pridávajte až nakoniec, po orestovaní ostatných zložiek. Najskôr orestujte nakrájanú cibuľu, až potom pridajte cesnak - cibuľa vytvorí bariéru, vďaka ktorej sa cesnak nedostane do priameho kontaktu s horúcim olejom a neprilepí sa na panvicu.Foto: Shutterstock
To platí aj pri pečení cesnaku v rúre. Ak ho chcete piecť napríklad so zemiakmi či zeleninou, pridávajte ho až ku koncu, najlepšie hlavičky prekrojené na polovicu.
Foto: Shutterstock
Diskusia k článku