Magazín

Všetko sa dá: Burgery bez mäsa? Toto je 8 možností, čím ho môžete nahradiť

Všetko sa dá:
Burgery bez mäsa? Toto je 8 možností, čím ho môžete nahradiť

Máte chuť na burger, ale nekúpili ste mäso, alebo ho jednoducho nechcete jesť príliš často? Máme riešenie....
4 minúty čítania

Šéfkuchár Peter Ďurčo: Za výborným jedlom ľudia pôjdu „aj mačke pod chvost“

Šéfkuchár Peter Ďurčo:
Za výborným jedlom ľudia pôjdu „aj mačke pod chvost“

Špičková gastronómia je u nás ťažké remeslo a šéfkuchári v nej nemajú dlhú „životnosť“....
7 minút čítania

Príloha Varecha 30/2023: Šťavnaté ovocné koláče

Príloha Varecha 30/2023:
Šťavnaté ovocné koláče

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie šťavnaté ovocné koláče vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 28. júla.
3 minúty čítania

Tipy od profíka: Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...
5 minút čítania

Gurmánska oslava: 3 slávne omáčky ku grilovanému mäsu, vrátane populárnej BBQ

Gurmánska oslava:
3 slávne omáčky ku grilovanému mäsu, vrátane populárnej BBQ

Mäso je ugrilované, ale stále mu niečo chýba? Jeho chuť pozdvihne tá správna omáčka.
4 minúty čítania

12x zapekané plnené zemiaky: S bryndzou, mäsom, so slaninkou či syrom... Už viete, s čím si ich urobíte?

12x zapekané plnené zemiaky:
S bryndzou, mäsom, so slaninkou či syrom... Už viete, s čím si ich urobíte?

Tieto receptíky sa vám zaručene hodia! Zemiaky máte doma vždy poruke a keď k nim pridáte niečo z chladničky, o obed alebo večeru budete...
5 minút čítania

Vyskúšajte to: Toto je najlepší spôsob, ako nakrájať červený melón

Vyskúšajte to:
Toto je najlepší spôsob, ako nakrájať červený melón

Vychutnať melón si nemusíte len tak, že vám jeho šťava bude tiecť po rukách a po brade. Dôležité je totiž správne ho nakrájať....
4 minúty čítania

Zmeňte zlé návyky: 8 jednoduchých tipov, ako v kuchyni šetriť vodu aj peňaženku

Zmeňte zlé návyky:
8 jednoduchých tipov, ako v kuchyni šetriť vodu aj peňaženku

Voda je stále vzácnejšia a hoci sme zvyknutí, že u nás je jej stále dosť, používať ju šetrne má svoje opodstatnenie. Pre prírodu, ale aj pre našu peňaženku....
4 minúty čítania

11 receptov: Univerzálne egreše nasladko aj naslano. Urobte si koláč, sirup, šalát alebo prílohu k mäsu

11 receptov:
Univerzálne egreše nasladko aj naslano. Urobte si koláč, sirup, šalát alebo prílohu k mäsu

Máte v záhrade egreše a neviete, čo si s nimi počať? Toto bobuľové ovocie je taký malý zázrak, pretože sa dá zužitkovať na...
5 minút čítania

V Mecome berieme grilovanie naozaj vážne

V Mecome berieme grilovanie naozaj vážne

INZERCIA - Bavorsko, Mexiko, USA či India na jednej párty? Pre Mecom žiadny problém....
4 minúty čítania

Chudák Denis

Fedor Malík:
Chudák Denis

Francúzsky lekár a fyzik Denis Papin (1647 - 1712) vynašiel v roku 1679 tlakovú uzatváraciu nádobu opatrenú ventilom....
2 minúty čítania

Už žiadne problémy: Polepené strúhadlo? Tieto triky vám uľahčia strúhanie syra

Už žiadne problémy:
Polepené strúhadlo? Tieto triky vám uľahčia strúhanie syra

Najmä mäkšie syry ako je eidam, čedar a najmä mozzarella sa radi lepia a upchávajú strúhacie otvory. Máme však pre vás pár tipov,...
2 minúty čítania

Vždy iné: 10x sýte wrapy, tortilly a chlebové placky plné výborných chutí

Vždy iné:
10x sýte wrapy, tortilly a chlebové placky plné výborných chutí

Sú ideálne ako večera, ale skvelé budú aj ako obed do práce....
4 minúty čítania

Svieže, farebné a mňam: 10 fantastických ovocných zákuskov so želatínou

Svieže, farebné a mňam:
10 fantastických ovocných zákuskov so želatínou

Ovocia je teraz kopec a v špajzi väčšinou nechýba ani balíček želatíny, tortového želé či pudingového prášku. A z toho sa už dá...
4 minúty čítania

Nevyhadzovať, zjesť: Čo s odležanými hranolkami? Toto s nimi urobte a budú zasa fajn!

Nevyhadzovať, zjesť:
Čo s odležanými hranolkami? Toto s nimi urobte a budú zasa fajn!

Ostali vám hranolky, to najlepšie majú už za sebou, ale vyhodiť ich nechcete? Vyskúšajte naše tipy, ako ich ohriať a podávať, ...
2 minúty čítania

Zuzana Vačková: Chcem byť štíhla aj šťastná

Zuzana Vačková:
Chcem byť štíhla aj šťastná

Sympatickú herečku sledujú státisíce priaznivcov na sociálnych sieťach, kde varí zdravé jedlá, spovedá zaujímavé osobnosti aj odpovedá na zvedavé otázky. Ako a...
16 minút čítania

Málo riadu, veľa jedla: 10 rodinných obedov, ktoré navaríte v jednom hrnci

Málo riadu, veľa jedla:
10 rodinných obedov, ktoré navaríte v jednom hrnci

Neviete, čo zase variť? Máme pre vás tipy na výborné jedlá z jedného hrnca, v ktorých sa chute všetkých surovín perfektne prepoja do lahodného celku....
5 minút čítania

Narobte si: Ovocné knedličky do zásoby. Ako ich správne zamraziť a potom uvariť?

Narobte si:
Ovocné knedličky do zásoby. Ako ich správne zamraziť a potom uvariť?

Knedličky plnené sezónnym ovocím sú obľúbeným letným jedlom. Ich príprava je však dosť prácna a preto, keď sa už do nich pustíte, narobte si ich viac....
3 minúty čítania

Ideálne na víkend: 9x ovocné koláče. Také dobré, že sa oplatí upiecť rovno dva plechy

Ideálne na víkend:
9x ovocné koláče. Také dobré, že sa oplatí upiecť rovno dva plechy

Tieto koláče ani nestihnú poriadne vychladnúť a budú fuč. Poistite sa pre tento prípad a urobte rovno dve dávky, najmä ak sa u...
4 minúty čítania

Dokonale čisté: 5 spôsobov, ako vyvariť poháre na zaváranie

Dokonale čisté:
5 spôsobov, ako vyvariť poháre na zaváranie

Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Základom, aby vaše domáce dobroty nepodľahli skaze, sú perfektne čisté zaváraninové poháre a fľaše. Ako...
6 minút čítania

Príloha Varecha 29/2023: Pochúťky z tlakového hrnca

Príloha Varecha 29/2023:
Pochúťky z tlakového hrnca

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie pochúťky z tlakového hrnca vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. júla.
3 minúty čítania

V domácom prevedení: 10 najobľúbenejších pochúťok zo stánku na kúpalisku

V domácom prevedení:
10 najobľúbenejších pochúťok zo stánku na kúpalisku

Dať si niečo pod zub v stánku s rýchlym občerstvením patrí ku kúpaliskovým radovánkam. Ak sa k nim najbližšie nedostanete, urobte si langoš,...
4 minúty čítania

Nie je to jedno: Počas varenia alebo až do hotového pokrmu? Viete, kedy pridať bylinky do jedla?

Nie je to jedno:
Počas varenia alebo až do hotového pokrmu? Viete, kedy pridať bylinky do jedla?

Prezradíme vám, ktoré obľúbené bylinky sa môžu variť a ktorými je lepšie ochutiť polievku, omáčku alebo mäso až na záver.
2 minúty čítania

Sladké tajomstvá: Čím je prifarbená ružová čokoláda a ako vlastne chutí?

Sladké tajomstvá:
Čím je prifarbená ružová čokoláda a ako vlastne chutí?

Čokoládu milujeme v akejkoľvek verzii. Mliečna, horká, biela, ale vyskúšali ste už aj ružovú ruby čokoládu?
3 minúty čítania

Šťavnaté prekvapenie: 10 teplých aj studených variácií na plnené paradajky

Šťavnaté prekvapenie:
10 teplých aj studených variácií na plnené paradajky

Paradajky už dozrievajú a hoci tie prvé si vychutnávame len tak s maslovým chlebíkom, výborné sú aj plnené hubami, syrom, kuskusom či...
4 minúty čítania