Pozývame vás:
Hľadanie pokladov pokračuje v Trnave, spolu s Kalim aj Mirom Jarošom

P.R. Servis, 3. júla 2024     4 minúty čítania

INZERCIA - Kde sú schované najkrajšie poklady? Objavte ich v Trnave, kde vás dávnym svetom Rímskej ríše už tento víkend prevedie Kaufland Detský festival. Prídu aj Kali, Majself či Miro Jaroš, a čo vy?



Zdroj: Kaufland

Obľúbená letná vandrovka s Kaufland Detským festivalom je v plnom prúde a pokračuje už svojou treťou zastávkou v Trnave, kde vám aj tentoraz budú robiť spoločnosť známi interpreti. Ste pripravení vydať sa spolu s Mirom Jarošom, Majselfom či Kalim na objavnú cestu po stopách najkrajších slovenských pokladov? Štartujeme 7. júla na Trojičnom námestí, ktoré patrí k najväčším klenotom kráľovského mesta.

Rímska ríša ovplyvnila aj dejiny Slovenska

Bavilo vás na dejepise obdobie veľkolepej Rímskej ríše? Ríše, ktorá sa na vyše tisíc rokov stala kolískou európskej civilizácie a dala svetu napríklad rímske číslice, lekársku starostlivosť, cestnú sieť, vodovody, ale aj právny systém či slávnych filozofov? Ak áno, poďte si s nami zacestovať v čase a spoznať tajomné príbehy mesta Trnavy, ktoré právom dostalo prezývku Malý Rím.

Vedeli ste, že na území dnešného Slovenska v období stredoveku bojovali a sídlili aj légie rímskeho vojska? Veru tak, a vládol im aj slávny cisár Marcus Aurelius, ktorý v prvú júlovú nedeľu program obľúbenej vandrovky „osobne“ otvorí, a odštartuje tak objavnú cestu po stopách pokladov.

Trnava ich ukrýva viac ako dosť, preto určite neobíďte Antické mestečko K- Z lásky k tradícii, kde sa priučíte umeniu drotárov, košikárov či keramikárov, ktorí tradičnými remeslami dotvárali dejiny tunajšieho regiónu. Môžete si tu vyrobiť kožené náramky, aké nosili aj Rimania alebo vyraziť vlastnú mincu. A čo tak skúsiť hod oštepom, povoziť sa na koči ťahanom koňmi alebo hľadať východ z lanového bludiska, kde na vás čakajú Minotaurus a Ariadna? Ak by ste medzitým dostali chuť na niečo dobré, v antickej kuchyni si pripravíte vlastnú rímsku placku alebo tradičnú trnavskú lokšu. A určite ochutnajte aj špeciality K – Z lásky k tradícii, ktoré pre Kaufland s láskou vyrábajú slovenskí dodávatelia. Veď pre maškrtné jazýčky je aj dobré jedlo vzácnym pokladom, však?

Zážitky pre malých aj veľkých

K letnej vandrovke patrí už tradične zábava s hviezdami. O tú sa postarajú moderátori Martin Madej a Veronika Hatala, ale aj Cupi &Lupi, či duo Paci Pac, ktorí potešia najmä malých objaviteľov. Nebude chýbať miláčik detí a ich rodičov Miro Jaroš, mladé hudobné talenty z celého Slovenska v unikátnom projekte Cimbalkovo a poriadnu šou v Trnave odpáli aj Majself v spojení s Cimbal Brothers. A čo by ste povedali na mix folklóru a hiphopu? Že to ide dokopy, vám ukáže Kali s Petrom Pannom a súborom Čarovné ostrohy, ktorí zaručene dostanú do varu každého návštevníka Trojičného námestia. Tak už viete, prečo sa sem oplatí prísť? Deň plný prekvapení a skvelých zážitkov si užijú všetky generácie.



Vandrovka trvá celé leto

Ak je pre vás Malý Rím ďalej ako na skok, nevadí. Na objavnú cestu s Kaufland Detským festivalom sa môžete vydať aj z pohodlia vlastnej obývačky, online na www.detskyfest.sk alebo prostredníctvom TURBO TV, ktorá bude z podujatia vysielať priamy prenos.

Obľúbená letná vandrovka, ktorú vám, ako vždy zadarmo, prináša Kaufland, pokračuje počas celých prázdnin a zastaví sa aj v ďalších mestách. Aby ste počas nej stihli s láskou k Slovensku spoznať čo najviac pokladov, o akých sa nepíše ani v učebniciach. Trnava ich pre vás odkryje 7. júla, s kým sa tam vidíme?








 



TOPlist