Magazín

Foodblogerom „to varí“  aj na naživo

Trendy:
Foodblogerom „to varí“ aj na naživo

Minulý týždeň sa Bratislave stretli foodblogeri z celého Slovenska. A čo bolo predmetom stretnutia? No jasné, varenie...
10 minút čítania

Chuť pravej vanilky

Chuť pravej vanilky

Vanilka je po šafrane druhým najdrahším korením sveta.
2 minúty čítania

Plnené cannelloni

Fedor Malík:
Plnené cannelloni

Moje samovzdelávanie v odbore talianske cestoviny naďalej pokračuje.
2 minúty čítania

Čokoládová odmena

Čokoládová odmena

Čokoláda – najpopulárnejšia sladkosť na svete.
1 minúta čítania

Tipy na pečenie: radí cukrárka Pavlína Berzsiová

Tipy na pečenie:
radí cukrárka Pavlína Berzsiová

Ak radi pečiete, prečítajte si zopár tipov na správne pečenie od vynikajúcej českej cukrárky.
8 minút čítania

Manzoniho fučka

Fedor Malík:
Manzoniho fučka

Alessandro Manzoni (1785 – 1873), spisovateľ a básnik, hlavný predstaviteľ talianskeho romantizmu, sa vo svojich dielach často venoval postavám z ľudu....
2 minúty čítania

Pozor – pečieme!

Trendy:
Pozor – pečieme!

Domáce pečenie pripadá ženám v dnešnej uponáhľanej dobe veľmi zdĺhavé.
3 minúty čítania

Kura s kuriatkami

Fedor Malík:
Kura s kuriatkami

Pod starou časťou nášho domu máme tajnú pivničku.
2 minúty čítania

Značka Dolcela - novinka na trhu

Značka Dolcela - novinka na trhu

Spoločnosť PODRAVKA INTERNATIONAL je na slovenskom trhu roky známa ako expert na ochucovadlá.
4 minúty čítania

Šéfkuchár Vojto Artz: Hosť sa v reštaurácii musí vedieť aj posťažovať!

Šéfkuchár Vojto Artz:
Hosť sa v reštaurácii musí vedieť aj posťažovať!

Jeho tvár aj prácu v kuchyni pozná asi väčšina z nás.
8 minút čítania

Boršč po modransky

Fedor Malík:
Boršč po modransky

Dve desiatky liet, dva–tri razy do roka navštevujem metropolu Šariša.
2 minúty čítania

Polievka je základ

Trendy:
Polievka je základ

Tak to vravievali aj naše staré mamy a myslím, že väčšina z vás im dá za pravdu.
9 minút čítania

Česká ťava

Fedor Malík:
Česká ťava

Septembrové modranské vinobranie sa vydarilo.
2 minúty čítania

Chlieb náš každodenný

Trendy:
Chlieb náš každodenný

Chlebu, upečenému doma, sa nič nevyrovná.
9 minút čítania

Kohútí perkelt

Fedor Malík:
Kohútí perkelt

Karola som už dávno nevidel.
2 minúty čítania

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (2) : Pozor na otravu!

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (2) :
Pozor na otravu!

Meteorológovia hlásia dážď, svitá nádej, že konečne budú rásť huby!
11 minút čítania

Hrnčekový s neronetom

Fedor Malík:
Hrnčekový s neronetom

Okolo domčeka starej mamy Ruženy na modranskej Moyzesovej ulici chodím po špičkách.
2 minúty čítania

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (1) : Ako na huby

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (1) :
Ako na huby

Tešíte sa na zbieranie húb? Ak zaprší, máme o radosť postarané.
11 minút čítania

Kanárske zemiaky

Fedor Malík:
Kanárske zemiaky

Neviem ako vy, ale ja zemiaky, lepšie napísané ľuľok zemiakový (solanum tuberosum), milujem.
2 minúty čítania

Tekvicové krásky

Trendy:
Tekvicové krásky

Jeseň sa blíži míľovými krokmi, čas tekvíc je za dverami.
6 minút čítania

Liptovské kurča

Fedor Malík:
Liptovské kurča

Ozvala sa mi po telefóne ľubozvučnou slovenčinou.
2 minúty čítania

Jedzme zdravo, nech môžeme darovať krv!

Trendy:
Jedzme zdravo, nech môžeme darovať krv!

Ak chceme darovať krv, musíme byť zdraví. A strava nám k tomu môže pomôcť.
10 minút čítania

Slivková pizza a neronet

Fedor Malík:
Slivková pizza a neronet

Ten učupený Lenčov domček nám desiatky rokov schádzal z očí.
2 minúty čítania

Lucia Medeková: Jesť sa dá zdravo a zároveň aj chutne

Lucia Medeková:
Jesť sa dá zdravo a zároveň aj chutne

O zdravom stravovaní s Luciou Medekovou, odborníčkou na zdravý životný štýl.
11 minút čítania

Jazyk s poľskou omáčkou

Fedor Malík:
Jazyk s poľskou omáčkou

Tohtoročná burza starožitností pod hradbami Červeného Kameňa bola viac ako vydarená.
2 minúty čítania