Foto: Pravda - Ivan Majerský
Sardínska ponuka bola bohatá. Miestne reštaurácie ponúkali morské potvory, obrovský výber syrov i mäsa. Neviem prečo, dal som však prednosť hydine. V ten posledný deň pobytu som si v špinavej putike Ambulau na Via Petrarca objednal Gallina freda.
Studenú sliepku, jedno mŕtve zvieratko zošijete hrubou niťou a povaríte s mrkvou, cibuľou, petržlenom a hrsťou sušených paradajok na „strednom“ ohni dobrú hodinku. Až potom pridáte soľ, korenie a necháte ešte hodinu variť. Sliepku potom vyberiete na veľký tanier a posypete lístkami myrty. Mäsko dostane úžasnú vôňu a keď chladne, nalejte si pohár mladého vína. Najlepšie autochtónne Vermentino di Sardegna. Svieže kyselinky, nevýrazná aróma, mierne horkastý chvostík. Také podobné našej véčeeske...
Diskusia k článku