Fedor Malík:
Tekvicové šatôčky
Poviete si, že na recepty z tekvice je v novembri už prineskoro. Mnohým z vás, ak sa spomenú plody rodu Cucurbita, ...
2 minúty čítania
SÚŤAŽ:
Najlepšie gazdinky používajú svoj um + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Blíži sa čas sviatočný a naše kuchyne budú voňať medovníkmi, vanilkovými rožkami a inými vianočnými dobrotami...
7 minút čítania
Voňavý fenikel:
10 liečivých a chutných receptov
U nás trochu neobjavená stredomorská rastlina, ktorá si však nachádza svoje miesto na pultoch obchodov so zeleninou. Skvelo chutí a navyše má aj...
7 minút čítania
Francúzska kuchyňa:
Údolie Loiry
Keď sa spomenie rieka Loira, väčšina z nás si predstaví malebné zámky a skvelú gastronómiu. O tom, ako podmanivý dokáže byť tento...
14 minút čítania
Vianoce sú za dverami:
Dnes pečieme vianočky
Aké by to boli Vianoce bez vianočky? Niekto ju rád s hrozienkami, iný zas bez, niekto obľubuje posýpku z mandľových lupienkov, ďalší...
7 minút čítania
Dobré trávenie:
Ovsené vločky – milované a zatracované
Ovsené vločky sa všeobecne radia k celozrnným výrobkom. Sú vyrobené z celých obiliek ovsa, ktorý poznali už Slovania. Nepredstavujte si ale Svätoplukove raňajky hneď...
5 minút čítania
Hyung-soo Yim:
Chuť Kórey je pre mňa chuťou domova
Veľa cestuje po svete a nebojí sa spoznávať nové chute. Na Slovensko prišiel na pozvanie Veľvyslanectva Kórejskej republiky ako hlavný porotca v študentskej súťaži...
8 minút čítania
Trendy:
Chuť Kórey opäť na Slovensku
Pozrite sa, ako sa študenti slovenských stredných odborných škôl popasovali v 5. ročníku súťaže vo varení kórejských jedál organizovanom Veľvyslanectvom Kórejskej republiky.
7 minút čítania
Fedor Malík:
Slovácka „kútňačka“
Dnes varíme „po česky“. Nepôjdeme do Plzne, ba ani do Prahy. Zastavíme len kúsok od hraníc, zastavíme sa na Slovácku...
2 minúty čítania
SÚŤAŽ:
Crema Tiramisù - lahodná špecialita s mascarpone a vôňou mandlí a kávy + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Patríte k milovníkom ľahkých talianskych dezertov? Dr. Oetker si pre vás pripravil niečo exkluzívne, čo ulahodí aj tým najnáročnejším.
7 minút čítania
Sýte jesenné polievky:
10 tipov ako sa zahriať v jesennom nečase
Polievka je základ obeda, hovorievali naše staré matere. Veru, máločo vie tak príjemne naplniť žalúdok, ako teplá polievka v upršaný jesenný...
7 minút čítania
Varecha 48/2015:
Tekvicová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 27. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Upečte si tento víkend krémeš:
10 tipov ako na to
Krémeše patria ku slovenskej zákuskovej klasike. Nenájde sa snáď cukráreň, ktorá by ich neponúkala. Inšpirujte sa krémešovými receptami a upečte si tento...
7 minút čítania
Dobré trávenie:
Šípky – vitamínové bomby našich babičiek
Pichľavý krík s bielymi alebo ružovými kvetmi a červenými plodmi nemusím nikomu zvlášť predstavovať. Zvlášť všetkým mamám, ktoré kedysi zašívali natrhnuté bundy alebo...
5 minút čítania
Dobré trávenie:
Jardo Žídek prináša súťaž o najzaujímavejší recept so sušeným ovocím + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Útočí na vás v tomto sychravom počasí zlá nálada? Spríjemnite si jesenné dni maškrtou v podobe sušeného ovocia a pútavým čítaním nášho seriálu so známym...
9 minút čítania
S koncom roka prichádza Potravinová zbierka na pomoc ľuďom v núdzi, preverí našu empatiu
Mrazivá a plná snehu – taká má byť podľa predpovedí nadchádzajúca zima. Nie pre každého je to však vidina idyly s teplou večerou a...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Guláše vojenské a iné
V pražskom vydavateľstve Naše vojsko vyšla pred rokmi zaujímavá knižka. Vojenská kuchárka je podnetné čítanie.
2 minúty čítania
Recepty so závanom exotiky:
10 receptov so zázvorom
Počas jesenných dní viac ako inokedy zameriavame našu pozornosť na recepty na zdravé jedlá. Dnes sme pre vás vybrali 10 receptov so zázvorom, ...
7 minút čítania
Varecha 47/2015:
Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 20. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Nepečené dobroty na víkend:
Pudingy 10 krát inak
Nie vždy je čas vypekať a práve vtedy vieme oceniť recepty na rýchle sladké dobroty. Ak sa rozhodnete pripraviť si tento víkend lahodný puding,...
7 minút čítania
Dobré trávenie:
Kyselé zelé... je doma nielen na Záhorí
Koniec jesene tiež prináša „svoje ovocie“. Keď začnú sychravé rána, pre mňa to znamená, že začnem zháňať kapustu, ktorú by som si mohol naložiť do suda...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Žobrácky trojchod
Aj prešporskí žobráci mali v minulosti svoju „kráľovskú“ kuchyňu. Nuž a takáto kuchyňa musela mať svoju šéfkuchárku. Volala sa Verona a pamätal si...
2 minúty čítania
Slováci jedia málo rýb
Ich konzumáciou sa však môžete vyhnúť civilizačným ochoreniam.
3 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Batáty - sladké zemiaky na 10 rôznych spôsobov
Je to relatívne nová potravina na pultoch našich predajní, poznáme z nej až niekoľko sto odrôd a hýri krásnymi teplými farbami. Reč je...
7 minút čítania