Magazín

Jahoda s koňakom

Fedor Malík:
Jahoda s koňakom

Konečne tu sú naše jahody. Ten čarovný prívlastok „naše“ treba zdôrazniť. Veď jahody dnes možno kúpiť v regáloch supermarketov po celý rok....
2 minúty čítania

Májové videá: Kôprová omáčka, Míša rezy aj segedín. TOP 15 najsledovanejších videoreceptov

Májové videá:
Kôprová omáčka, Míša rezy aj segedín. TOP 15 najsledovanejších videoreceptov

Uplynulý mesiac na Varechu pribudla super várka videoreceptov, podľa ktorých si môžete pripraviť obľúbené jedlá aj sladké dobroty.
7 minút čítania

Domáce je fajn: 3 tipy, aby bazalkové pesto skvelo chutilo, výborne vyzeralo a dlho vydržalo

Domáce je fajn:
3 tipy, aby bazalkové pesto skvelo chutilo, výborne vyzeralo a dlho vydržalo

Ak pestujete bazalku, pesto je výborným spôsobom, ako ju zužitkovať. Máme pre vás pár rád, aby bolo naozaj dokonalé.
3 minúty čítania

Zákusok na nedeľu: 9 receptov na jahodové rolády. Niektoré môžete mať upečené do polhodinky

Zákusok na nedeľu:
9 receptov na jahodové rolády. Niektoré môžete mať upečené do polhodinky

Nemáte ešte poriešený nedeľný dezert? Medzi týmito receptami nájdete aj rýchlovky, ktoré vám zachránia reputáciu.
4 minúty čítania

Nepodceňujte ho: V reštaurácii katastrofa, v domácej kuchyni výhra. 4 tipy, ako urobiť vynikajúce soté

Nepodceňujte ho:
V reštaurácii katastrofa, v domácej kuchyni výhra. 4 tipy, ako urobiť vynikajúce soté

Soté nemá práve najlepšiu povesť. V reštauráciách sa doň totiž používajú rôzne zvyšky z kuchyne. Ale domáce soté, to môže byť celkom...
4 minúty čítania

Dajte jej úlohu: Horčicové kura a ďalších 9 vynikajúcich jedál s pochutinou, ktorú má v chladničke každý

Dajte jej úlohu:
Horčicové kura a ďalších 9 vynikajúcich jedál s pochutinou, ktorú má v chladničke každý

Využite výraznú chuť horčice, veď prerazila aj do názvu slávnej filmovej komédie....
5 minút čítania

SÚŤAŽ na jún: Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur!

SÚŤAŽ na jún:
Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur!

V záhradách, na trhoch aj v obchodoch to hýri farbami a chuťami sezónneho ovocia a zeleniny. A tak aj náš jedálniček môže byť poriadne pestrý....
6 minút čítania

Ako to je: Preosievate múku do koláčov? Je tento krok naozaj potrebný, alebo ide o prežitok?

Ako to je:
Preosievate múku do koláčov? Je tento krok naozaj potrebný, alebo ide o prežitok?

V mnohých receptoch sa uvádza, že múku do cesta treba najprv preosiať. Je to ale naozaj vždy nutné alebo je to v dnešnej...
4 minúty čítania

Urobte na MDD: Nekupujte v obchode, upečte v kuchyni. 9 receptov na detské mliečne rezy pre zdravšie maškrtenie

Urobte na MDD:
Nekupujte v obchode, upečte v kuchyni. 9 receptov na detské mliečne rezy pre zdravšie maškrtenie

Kakaové rezy s mliečnou náplňou sú obľúbenou detskou pochúťkou. Dajú sa však urobiť aj doma....
4 minúty čítania

Čo im nesvedčí: 4 dôvody, prečo nožom umývačka riadu škodí

Čo im nesvedčí:
4 dôvody, prečo nožom umývačka riadu škodí

Aby vám kuchynské nože dlhšie vydržali a dobre slúžili, treba ich umývať ručne. Prečo im umývačka riadu neprosieva?
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 22/2024: Sladké jahodové pokušenie

PRÍLOHA VARECHA 22/2024:
Sladké jahodové pokušenie

Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky s jahodami vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 31. mája.
3 minúty čítania

Neodolateľne dobré: 9 najlepších receptov na pizza štangle a chlebové tyčinky

Neodolateľne dobré:
9 najlepších receptov na pizza štangle a chlebové tyčinky

Skvelé len tak na zahryznutie, ale aj ako príloha k polievke, šalátu či dipu....
4 minúty čítania

Užitočné rady: Na čo si dať pozor, aby ste si jahody užili v tip-top kvalite

Užitočné rady:
Na čo si dať pozor, aby ste si jahody užili v tip-top kvalite

Starostlivosť o kvalitu jahôd až do ich konzumácie začína už pri nákupe, pokračuje správnym skladovaním a spracovaním.
3 minúty čítania

Zdravé grilovanie nie je žiadna veda. Funguje to takto

Zdravé grilovanie nie je žiadna veda. Funguje to takto

INZERCIA - Teploty stúpajú, dni sa predlžujú: leto je za dverami a s ním aj začiatok grilovacej sezóny....
5 minút čítania

Super nápady: 12 dobrôt, v ktorých využijete všetky prezreté banány

Super nápady:
12 dobrôt, v ktorých využijete všetky prezreté banány

Mäkké nahnedlé banány na jedenie veľmi nelákajú, ale do koláčikov sa výborne hodia....
5 minút čítania

Toto je 7 naj trendov v stravovaní. Čo na ne vraví rytier gastronómie Dalibor Navrátil?

Toto je 7 naj trendov v stravovaní. Čo na ne vraví rytier gastronómie Dalibor Navrátil?

INZERCIA - Pozreli sme sa na niekoľko zaujímavých trendov, ktoré sa v súčasnosti v stravovaní výrazne prejavujú a spýtali sme sa na názor renomovaného...
8 minút čítania

To by ste nečakali: Geniálny trik, ktorý razom premení mdlý melón na sladký

To by ste nečakali:
Geniálny trik, ktorý razom premení mdlý melón na sladký

Keď k melónu bez chuti pridáte túto bežnú ingredienciu, na jazyku pocítite malý zázrak. A nie, cukor to nie je... ...
3 minúty čítania

Niečo pod zub: 10 receptov na kefírové placky a lievance. Máte chuť na slané alebo sladké? Máme oboje

Niečo pod zub:
10 receptov na kefírové placky a lievance. Máte chuť na slané alebo sladké? Máme oboje

Urobte si slané chuťovky so syrom, šunkou či špenátom a hneď po nich podávajte sladké lievance ako malý dezertík.
4 minúty čítania

Vyskúšajte ju: Polenta - kedysi jedlo chudobných, dnes trendy záležitosť

Vyskúšajte ju:
Polenta - kedysi jedlo chudobných, dnes trendy záležitosť

Ľahko stráviteľná, s minimom kalórií a bez lepku. Vďaka týmto benefitom sa z núdznej kukuričnej kaše stal hit vyváženej zdravej stravy.
4 minúty čítania

Vilkova jarná

Fedor Malík:
Vilkova jarná

Neskorá jar pod Malými Karpatmi. Krajina sa topí v zelenom ošiali a na brehoch troch modranských potokov kvitnú blatúchy....
2 minúty čítania

Na každý deň: Sardinková, tuniaková, lososová aj z údenáča. 10 najobľúbenejších rybacích nátierok

Na každý deň:
Sardinková, tuniaková, lososová aj z údenáča. 10 najobľúbenejších rybacích nátierok

Vylovte rybičkovú konzervu zo špajzy alebo si prineste údenú rybu z obchodu, na chutnú nátierku dokážete premeniť každú.
4 minúty čítania

Juraj Bača: Ako pečením nepobozkaný som v zákulisí testoval technické výzvy porotkýň cukrárskej šou

Juraj Bača:
Ako pečením nepobozkaný som v zákulisí testoval technické výzvy porotkýň cukrárskej šou

Herca, moderátora a speváka Juraja Baču najviac preslávili úspešné televízne projekty....
19 minút čítania

Taký malý sviatok: 6x viedenský rezeň, slávna špecialitka od susedov u vás doma

Taký malý sviatok:
6x viedenský rezeň, slávna špecialitka od susedov u vás doma

Keď sa ocitnete v Rakúsku, tak ochutnať pravý Wiener Schnitzel je povinnou gastronomickou jazdou. Za vyprážaným teľacím rezňom v chrumkavom trojobale však nemusíte cestovať....
3 minúty čítania

Výborné riešenie: Sezóna rebarbory je krátka, takto si ju však budete môcť užiť celé mesiace

Výborné riešenie:
Sezóna rebarbory je krátka, takto si ju však budete môcť užiť celé mesiace

Z rebarbory sa môžeme tešiť len pár týždňov v roku. Ak ju chcete používať aj mimo sezóny, existuje jedna možnosť, ako ju...
3 minúty čítania

11 receptov: S bryndzou, vajíčkom, kyslou smotanou aj so syrom. Jednoducho špenátové halušky pre každého

11 receptov:
S bryndzou, vajíčkom, kyslou smotanou aj so syrom. Jednoducho špenátové halušky pre každého

Ak by sa neprezradili farbou, nikto by to neriešil, pretože kto má rád halušky, tomu budú chutiť aj tie špenátové....
5 minút čítania