
Foto: archív Petra Vargu
Ak to je pravda, tak svojou prvou sériou receptov oslovím najmä mužských čitateľov. Pripravil som tri receptúry na jedlá z mäsa a jeden zeleninový – na netradičnú zeleninovo–ovocnú polievku.
Pripraviť dobrý steak nie je žiadna veda. Najdôležitejšia je kvalitná surovina naň, takže vám stačí poznať nejaké dobré mäsiarstvo. Potom treba poznať pár základných krokov, ako na to, a lahôdka, nielen na nedeľný obed, je hotová. Steak, ktorý som pripravil, je trošku netradičný, lebo nie je z hovädzieho, ale z jahňacieho mäsa. Ak ho budete kupovať, dobre pozerajte na jeho farbu – mala by byť jasne červená. Ak je to inak, mäso nie je čerstvé.
Ďalšie dva recepty sú z rebier. Marinovanie a tepelná úprava síce zaberú dosť času, ale inak sú recepty jednoduché a výsledok stojí rozhodne za to.
Ako kontrast k riadnemu kusu mäsa som doplnil recept na zelerovo–hruškovú polievku. Kombinácia chuťovo výrazného zeleru a sladkých hrušiek prekvapí a určite ju odporúčam vyskúšať.
Diskusia k článku