Foto: Pravda - Ivan Majerský
Neviem, či je to tým, že je to priestor bez stien a človek sa v ňom cíti slobodne, alebo jednoducho a rýchlo získate pocit, „že ste na dovolenke“. V každom prípade jednu terasu mám aj doma a rád tam sedávam. Keď k nám príde návšteva a počasie je príjemné, sedíme vonku. Nikoho neohurujem kreáciami na tanieri, ale urobím niekoľko jednoduchých a rýchlych jedál, ktoré každý hosť rád „zobká“ a ochutnáva.
Na návštevy zo zahraničia vždy spraví dojem niečo domáce. A čo je viac domáce ako slovenské huby, zemiaky, bryndza alebo sladkovodné ryby? Ako prvé jedia oči, preto mojim hosťom nepodávam bryndzové halušky – dizajnujú sa skutočne ťažko – a ani vnútornosti. Ale pirohy, sladké či slané, sú neobjaveným pokladom.
Zemiaky sú mojou srdcovkou – pred niekoľkými rokmi sme so slovenskými kuchármi varili niekoľkochodové slovenské menu v jednej fine dining reštaurácii v Prahe. Nechýbal, samozrejme, pečený zemiak s kyslou smotanou a so slaninkou. Hostia boli úplne hotoví a zožali sme obrovský potlesk.
Diskusia k článku