Manželia Kaprálikovci:
Úlohy sú rozdelené, ona varí a on je

Nora Krchňáková, TV Varecha, 11. septembra 2021     5 minút čítania

Manželia Michaela a Martin Kaprálikovci patria k najstabilnejším párom slovenského šoubiznisu. A to aj napriek tomu, že spolu trávia čas nielen v súkromí, ale aj pri práci. Ako im to klape v kuchyni?



Manželia Kaprálikovci majú radi taliansku kuchyňu, a tak nám v TV Varecha spolu pripravili svoj obľúbený taliansky raňajkový koláč.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Herečku a moderátorku Michaelu Kaprálikovú Medvecovú ste mohli vidieť v rôznych slovenských seriáloch a svoj hlas prepožičiava v dabingu mnohým zahraničným hercom. Jej manžel Martin Kaprálik je členom hereckého súboru Divadla Nová scéna. Pôsobí aj v rozhlase a je jedným z najpopulárnejších slovenských dabingových hercov. Jeho hlasom hovoria na Slovensku Keanu Reeves, Vin Diesel či Nicolas Cage.

Ako to vyzerá v rodine hercov – kto varí a kto je?
Martin: No, ako by som začal. Varí Miška a ja sa vareniu úspešne vyhýbam.
Miška: Martin variť vie, ale hovorí pravdu. Vyhýba sa.
Martin: Keby si nevarila tak dobre, varil by som. Takže Miška varí a my s deťmi jeme.

Pomáhate si v kuchyni pri varení
Martin: Áno, určite som pri varení veľmi nápomocný. Hlavne, keď nezavadziam.
Miška: Občas mi pomáha. Napríklad ošúpe tekvicu, umyje kura a podobne.

Väčšina ľudí má obľúbené jedlá, ktoré varia radšej ako tie ostatné. Ako je to u vás, čo varíte najradšej?
Miška: Nemáme vyslovene obľúbené jedlo, ale snažíme sa variť zdravo. Nevyprážame, nepoužívame rafinovaný cukor, vyhýbame sa škrobu a určite sa u nás nenájdu polotovary.
Martin: Miška rada vo varení experimentuje, takže občas som naozaj prekvapený, čo máme na tanieri. Ale medzi moje obľúbené jedlá určite patria placky z červenej šošovice a k tomu špenát. Tiež mám rád grilované baby mrkvičky s bazalkou, petržlenovou vňaťou a cesnakom. K tomu grilovaného lososa alebo pstruha. Rýchle, zdravé a naozaj veľmi chutné.

Prechádza podľa vás láska cez žalúdok?
Martin: Určite. Keď sa dobre najem, som spokojnejší. Ale tiež som rád, keď v kuchyni nestrávi Miška pol dňa.

Ste súčasťou veľkej kaprálikovskej rodiny, stretávate sa spoločne pri jedle?
Martin: Vždy, keď je to možné, tak áno. Stretávame sa. A v lete sa dokonca stretávame v Krpáčove celá kaprálikovsko–medvecovská rodina a varíme guláš.

V TV Varecha ste nám pripravili talianske jedlo. Cestujete veľa? Ktorá kuchyňa je vaša najobľúbenejšia?
Miška: Nedá sa povedať, že cestujeme veľa, ale ani málo. Tak primerane a podľa okolností. Čo sa týka obľúbenej kuchyne, tak talianska. Práve preto sme pripravili náš obľúbený taliansky raňajkový koláč.

Aké projekty aktuálne pripravujete a na čo sa najviac tešíte?
Miška:Veľmi sa tešíme, že môžeme opäť hrať našu rodinnú rozprávku, kde účinkujeme naozaj všetci – švagriná Zuzka, deti Miško a Martinka a dedko Dušan. Volá sa Kozliatka a vlk a robí deťom veľkú radosť.
Martin:V októbri sa po dlhšej prestávke vracia na javisko Divadla Nová scéna predstavenie IAGO kde hráme manželov. Môžete tam vidieť, aké je naše divadelné manželstvo.



Pozrite si videorecept, ktorý manželia Kaprálikovci nakrútili v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist