Majstri varešky:
Vojto Artz a jeho recepty na zahriatie
Ak vás trápi dilema, čo uvariť, ponúkam pár tipov zo surovín, ktoré sú
aktuálne práve teraz, v novembri.
3 minúty čítania
Vlašské sú zdravé a naše:
Orechové rezy 10x inak
Sú tam orechy? Tak potom upečte aj dva plechy! Nasledovné dobroty z vlašských orechov potešia celú rodinu.
4 minúty čítania
Varecha 48/2020:
Ľahké zimné jedlá
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 27. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
SÚŤAŽ Napíšte a vyhrajte:
Ako vyzerá Vaše vianočné pečenie?
Kedy začínate s pečením prvých vianočných koláčikov, koľko druhov zvyknete každý rok pripravovať a bez ktorých sladkých dobrôt si Vianoce neviete ani predstaviť? Napíšte...
2 minúty čítania
Folklórna speváčka Danka Kurtíková:
Mám rada jednoduché recepty z detstva
Speváčka Danka Kurtíková je folkloristka celým srdcom. Detstvo prežila v malej dedinke Kalinka blízko Detvy a aj preto miluje typické slovenské jedlá.
4 minúty čítania
Vytvorte ideálne spojenie Pizza & Víno
INZERCIA - Reštaurácie sú opäť zatvorené, no urobiť si romantický večer z pohodlia domova nemusí byť vôbec náročné. Zabudnite na Netflix&chill, využite tradičné kúzlo...
7 minút čítania
Fedor Malík:
Daniel na smotane
Mizerný život v obruči nebezpečného vírusu. Celoplošné testovania a slabé ľudské vydýchnutie. Sme negatívni, sloboda je obmedzená, dve veci je však možné robiť....
3 minúty čítania
10 receptov s nádychom Ázie:
Takto sa varí „čína“ v slovenských kuchyniach
Máte radi čínsku kuchyňu? Iste, najlepšie je dať si ju v čínskej reštaurácii, čo je však dnes problém. Doprajte si obľúbené chute a uvarte si „čínu“ doma....
5 minút čítania
Dobré tipy od vás:
Čo so šupkami a s vajíčkovými škrupinami
Šupky z ovocia a zeleniny a vajíčkové škrupiny mnohí považujú za kuchynský odpad a pritom majú ešte viacero využití. Toto sú nápady od vás....
5 minút čítania
Majstri varešky:
Jardo Žídek a jeho lokálne recepty
V rámci hľadania nových receptov a inšpirácií som ako Coelhov Pútnik. Najprv som prešiel takmer celú Európu, na tanieri vyskúšal celý svet, ...
4 minúty čítania
Sladký Piatok:
Voňavé škoricové koláčiky, pôžitok pre jazyk i nos
Vôňa škorice, to je už predzvesť blížiacich sa Vianoc. Pôsobí ako balzam na dušu, ale i telo a škoricové koláče potešia aj...
4 minúty čítania
Varecha 47/2020:
Pochúťky z lesa
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 20. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Dvojica Sketch Bros:
Ako je to v skutočnosti s ich varením?
Kuchár Marcello a jeho pomocník Olivo! Tak sa v TV Varecha predstavila youtuberská dvojica Sketch Bros, ktorú tvoria Oliver Oswald a Samo Procházka...
4 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
7 najklikanejších receptov na nesmrteľný vlašský šalát
17. november sa u nás už navždy bude spájať so zmenou režimu. A kým režimy sa menia, vlašský šalát zostáva. Pochutnávali sme si na ňom za socializmu v mliečnych baroch a milujeme ho dodnes....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Lieskovcová žemľovka
Vinič hroznorodý rastie na svahoch Malých Karpát už dobrých dva a pol tisíca rokov. Kelti, Rimania, Slovania, Staromaďari a Nemci. Všetky tieto národy vinič kultivovali a víno dorábali....
3 minúty čítania
Niekto to rád štipľavé:
10 jedál s chilli papričkami
Ak milujete chilli papričky, robíte dobre. Podporujú krvný obeh, chránia srdce, napomáhajú spaľovaniu tukov v tele, prečistia nosné kanáliky.....
5 minút čítania
Koniec vyhadzovaniu:
Ďalšie tipy od vás ako neplytvať v kuchyni
Pokračujeme ďalšími skvelými nápadmi ako v kuchyni zužitkovať všetko do poslednej omrvinky.
6 minút čítania
Majstri varešky:
Zuzana Sisáková a jej domácka kuchyňa
Čo budeme dnes variť? Túto otázku riešila na jar, v čase, keď malo veľa ľudí home office a deti nechodili do školy, takmer každá slovenská domácnosť....
3 minúty čítania
Toto je klasika:
10x perníkový koláč, ktorý zvládne každý
Perníkový koláč na plech, to je stávka na istotu. Jeho príprava nevyžaduje žiadne extra zručnosti a predsa je taký skvelý. Pečie sa...
4 minúty čítania
Varecha 46/2020:
Orechová rozprávka
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 13. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Aktuálna miss Slovensko:
Ako sa stravuje, aby si udržala štíhlu líniu?
Krásna, múdra a ambiciózna. Taká je aktuálna miss Slovensko Leona Novoberdaliu.
Čo nám o sebe prezradila?
5 minút čítania
Fedor Malík:
Tekvica na panvici
Keď sa francúzsky moreznalec, či
skôr moreplavec, Jacques Cartier
v roku 1534 vylodil pri brehoch
Quebecu, neveril vlastným očiam.
Také krásne, tajomne čudné a napokon aj chutné „brmbolce“ dosiaľ
vo svete nezmerkoval....
2 minúty čítania
Strukoviny na tanieri:
10x fazuľa v hlavnej úlohe
Strakatá, hnedá, biela, červená... Druhov fazule je mnoho a ešte viac je skvelých receptov z nej. Nejaké hodné vyskúšania sme...
5 minút čítania
Dobré tipy od vás:
Ako zužitkovať starší chlieb a pečivo
V domácnosti nám občas zostanú zvyšky staršieho chleba či pečiva. Určite nemusia skončiť v koši, v kuchyni ich ešte môžete ďalej využiť...
6 minút čítania
Majstri varešky:
Michal Prokop a jeho sladké pokušenia
Bol raz jeden chlapec, ktorého mama raz vystrojila na karneval ako „kuchtíka“. Vtedy ešte netušil, ako mu varenie prirastie k srdcu a bude ním robiť radosť aj všetkým okolo....
3 minúty čítania