Otto Weiter a Petra Maxin:
Sme zladení na pódiu aj v kuchyni

Nora Krchňáková, TV Varecha, 13. februára 2022     5 minút čítania

Obľúbeného speváka a jeho partnerku zblížili životné okolnosti a práca. Viete, aké bolo prvé jedlo, ktoré Otto Weiter svojej láske pripravil?



V TV Varecha nám Otto a Petra pripravili ich obľúbeného plneného pstruha.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Spevák Otto Weiter je na scéne už vyše 40 rokov. Bývalý športovec, reprezentant ČSSR, skladateľ, textár a režisér je šéfom televízie Senzi. Práve v nej sa pri práci stretol so svojou novou životnou partnerkou Petrou Maxin. Speváčka, režisérka a dramaturgička pôsobila v divadlách a v muzikáloch na Slovensku aj v zahraničí. Diváci ju mohli vidieť v hlavných ženských postavách v tituloch ako Krysař, Drakula či Matúš Čák Trenčiansky.

V TV Varecha ste nám prezradili, že pstruh bolo prvé jedlo, ktoré Otto pripravil pre vás, Petra. Ako to bolo?

Petra:
Spolu so synom Leom ma Otto pozval v nedeľu na obed, pretože dovtedy sme sa stretávali iba na skúškach a na nejaké rozhovory nebol čas. Keďže počas skúšok sa Leo veľmi zblížil s Ottom, tak sa rozhodol nás pohostiť. To bolo v čase, keď sme spolu ešte nechodili. Nuž a Ottik nám prichystal fantastického pstruha.

Ako ste sa zoznámili?

Otto:
Poznali sme sa viac–menej z videnia ako kolegovia z pódií, vedeli sme o sebe, že existujeme. Ale nikdy sme neprehodili viac slov. Zblížili nás až životné okolnosti a aktuálna práca.
Petra: Obaja sme workoholici a pre Otta to bola nová skúsenosť v práci, keď videl aj ženský režijný a dramaturgický pohľad, čomu sa potešil. Teraz, keď tvoríme, tak všetko robíme spolu. Zhodli sme sa, že sme sa dlho hľadali, ale sme šťastní, že sme sa napokon našli. Je nádherné, keď si človek rozumie pracovne, ale ešte krajšie je, keď to funguje aj v súkromí. Vážime si každú chvíľu a minútu, že môžeme byť spolu.

Kto je doma väčší kuchár a trávi viac času v kuchyni?

Otto:
My sa aj v kuchyni vzájomne dopĺňame a „ladí“ nám to aj tam, akoby sme spolu žili minimálne 20 rokov. Každý robíme veci tak prirodzene a spontánne.

Aké jedlá máte najradšej?

Petra:
Máme viacero obľúbených jedál, napríklad špenát, alebo aj obyčajný prívarok. A v čom je Ottik vyslovene vychýrený, je jeho geniálny „tatarák“. Robí však aj fantastické steaky a kačicu. Vo všeobecnosti sa doma v kuchyni špecializuje viac na mäso.
Otto: Peťka robí zasa vynikajúcu červenú kapustu, ale aj stroganov či perkelt. V každom prípade pečie perfektné koláče.

Pri koncertovaní ste veľa cestovali, ktorá z medzinárodných kuchýň je vaša najobľúbenejšia?

Otto:
Obľúbených máme niekoľko – taliansku, českú, čínsku a, samozrejme, aj našu, slovenskú. Ale tá najlepšia bola mamkina.

Musíte sa obmedzovať v jedle kvôli zdraviu alebo postave?

Petra:
Dávame si obaja všeobecne pozor na prejedanie sa, ale v podstate aj tak na to nemáme čas. Je pravda, že nemôžeme veľmi ostré alebo pikantné. Na druhej strane si pokojne dáme špenát alebo aj šúľance s makom.

Nahrali ste už niekoľko spoločných piesní. Čo teraz chystáte?

Otto:
Máme nové songy aj klipy a práve pripravujeme náš prvý spoločný album. Máme spolu dve hudobno–zábavné relácie v televízii, ktoré sami spracovávame, píšeme scenáre a ich aj moderujeme. Tešíme sa na koncerty a na divákov, pre ktorých to všetko robíme. A hlavne na to, keď sa skončia všetky obmedzenia a život sa vráti do normálu.



Pozrite si videorecept, ktorý Otto a Petra nakrútili v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist