Pre ušká aj brušká:
Paci Pac spievajú deťom a pre nich aj navarili

Nora Krchňáková, TV Varecha, 23. januára 2022     5 minút čítania

Do TV Varecha zavítala obľúbená hudobná skupina pre deti Paci Pac. Šéfkuchárom v kapele je Mário, ktorý dokonca vyhral šou Bez servítky v TV JOJ.



Nikoleta a Mário v TV Varecha pripravili morčacie rezne v kukuričnej strúhanke so zemiakovým šalátom.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Paci Pac, hudobnú skupinu pre deti, tvoria Mário Praženec a Nikoleta Kupčíková. Na konte majú štyri úspešné albumy, štyri DVD, za ktoré získali aj platinovú platňu, a niekoľko miliónov videní na youtube. Ich najúspešnejšou skladbou sa stala pesnička Slon, ktorá predbehla aj Egov hit Žijeme len raz.

Čo vás inšpirovalo k založeniu hudobnej skupiny pre deti?

Mário:
Mojou inšpiráciou bolo narodenie mojej dcérky Hanky. Bez nej by som asi nikdy nevedel, že existuje svet detských pesničiek a interpretov. Ona mi otvorila bránu do tohto krásneho sveta a som jej za to vďačný. Pre ňu som napísal prvú pieseň „Ťapi Ťap“, ktorá mala úspech aj na youtube, a potom sme vydali náš prvý album. A potom už to išlo.

Varíte si v skupine spolu?

Niki:
Ani veľmi nie. Pri bohatom programe, ktorý máme, by sme to veľmi nestíhali. Väčšinou si zájdeme niekam do reštaurácie.
Mário: Sme skôr gurmáni a keď je čas, tak si radšej skočíme do dobrej reštaurácie a ochutnáme skvelé jedlo. Stalo sa ale výnimočne, že keď sme mali skúšky aj s kapelou, tak som doma navaril.

Kto je v kapele lepším kuchárom?

Niki:
Nie je to ani Paci a ani Pac, najlepší kuchár v kapele je náš herec Matúš Štastniak.
Mário: Veru, náš Matúško je výborný kuchár. Len či by vyhral Bez servítky tak ako ja... I keď to beriem skôr ako náhodu.

Ktoré jedlá máte najradšej, ktoré najradšej varíte a ktoré jete?

Niki:
Moje najobľúbenejšie jedlo je ovocie. No pokiaľ ide o varené jedlá, milujem polievky. Ak mám variť ja, tak ma baví variť pre ľudí, na ktorých mi záleží.
Mário: Ja mám veľmi rád Áziu, na thajskú kuchyňu chodím do freshmarketu. Najradšej mám dobrý kvalitný ramen a suši. Inak varím hlavne rýchle domáce jedlá pre svoje deti.

V TV Varecha ste nám pripravili rezeň a šalát. Čo varíte najčastejšie svojim deťom?

Mário:
Najčastejšie im robím paprikáš, granadír, rezne alebo nejaké soté. Tieto jedlá majú najradšej. Sú rýchle, im chutia a to je dôležité. A, samozrejme, nesmiem zabudnúť na špagety. Najradšej varím asi zapekané kuracie rezne s mozzarellou, na tie sa vždy teším aj ja, nielen moje deti.

Máte nové DVD so zaujímavými hosťami. S kým ste spolupracovali?

Mário:
Na DVD sú všetky videoklipy za ostatné dva roky. Osviežili sme ho tým, že sme si pozvali na spoluprácu hostí, či už do videoklipov, alebo rovno do štúdia, kde nám v pesničkách aj zaspievali. Oslovili sme Kulyho do pesničky o medvedíkovi, Martinku Schindlerovú, ktorá nám zaspievala v pesničke U holiča. A dokonca hospodár z Farmy Martin Bagár si s nami zatancoval v pesničke Mliečko. Herec Roman Pomajbo perfektne stvárnil Kazispeva vo videoklipe Superhrdina a kamaráti z kapely Medial Banana vdýchli Levíkovi Leovi ten správny reggae feeling. Týmto DVD uzatvárame kapitolu s Adrianou Pešinovou, ktorá pôsobila v kapele šesť rokov. A vítame v našom kolektíve Nikoletu Kupčíkovú, ktorá už stihla nakrútiť tri videoklipy a odohrať vyše 20 koncertov.

Na čo sa najviac tešíte v novom roku?

Niki:
V novom roku pripravujeme novú veľkolepú vec, ktorú by sme ešte radi ponechali v tajnosti. Tešíme sa na radosť a detský úsmev, ktoré môžeme rozdávať prostredníctvom našej tvorby a koncertov.
Mário: Verím, že už sa budeme môcť stretávať častejšie na našich koncertoch, že už sa táto pandémia pomaly skončí. A že sa konečne budeme môcť fotiť aj s deťmi po vystúpeniach, pretože nám to veľmi chýba...

Pozrite si videorecept, ktorý Paci Pac nakrútili v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist