Mirka Dobiš:
Inšpiruje tisícky žien, ale ako to módnej stylistke ide v kuchyni?

Nora Krchňáková, TV Varecha, 6. februára 2022     5 minút čítania

Módna stylistka a influencerka Mirka Dobiš vyznáva minimalizmus v móde aj v kuchyni. Najradšej má jednoduché jedlá z pár ingrediencií a dlhé vystávanie pri sporáku je nič nehovorí.



Stylistka Mirka Dobiš nám v TV Varecha pripravila chutnú špenátovú omeletu

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Módna stylistka a influencerka Mirka Dobiš je známa najmä na instagrame, kde denne inšpiruje vyše 85–tisíc žien outfitmi a videami s jednoduchými tipmi a trikmi. Je odborníčka na kapsulový šatník a miluje minimalizmus.

Ste odborníčka na módu, ale aj rada varíte. Dá sa to skombinovať?

Samozrejme, že dá. Som v prvom rade žena, dvojnásobná mama a manželka, a tak si myslím, že je priam nevyhnutnosťou variť denne a zdravo.

Odkedy varíte? Kde a od koho ste sa to naučili?

V podstate od malička a väčšinu vecí a trikov som pochytila od mamy a babky. U nás sa varilo veľa a dobre, tak som sa to naučila takpovediac za pochodu a už ako 10–ročná som vedela pripraviť jednoduché jedlá. Moje deti vychovávam rovnako a starší 6–ročný syn vie bez problémov pripraviť toasty, palacinky či raňajky.

Vo Vareche ste nám pripravili ľahké jedlo. Čo najradšej varíte a pečiete?

Áno, po sviatkoch hojnosti mám pocit, že ľahké jedlo sa pýta viac. Doma najčastejšie varím rôzne rizotá a cestoviny. Medzi veľmi obľúbené jedlá patrí aj paella alebo napríklad zeleninové karí. Pečiem veľmi výnimočne, keďže na sladké som u nás iba ja, a tak koláče končili u susedov.

Veľa cestujete, ktorá z medzinárodných kuchýň je vaša najobľúbenejšia?

My sme jednoznačne celá rodina milovníci Talianska, a najmä jeho kuchyne. Rovnako ako v móde, aj v kuchyni som veľký minimalista a najradšej mám veľmi jednoduché jedlá z pár ingrediencií. Vystávanie pri sporáku dlhé hodiny mi naozaj nič nehovorí. Väčšinu receptov a jedál zvládnem do 40 minút. Našťastie, takúto kuchyňu milujú aj naše deti a cestoviny či rizotá by vedeli jesť denne.

Ako sa stravujete? Musíte si strážiť postavu?

Stravujem sa prirodzene veľmi zdravo a postavu si, našťastie, strážiť nemusím. Nie som si istá, či za to vďačím dobrej genetike, alebo môjmu hektickému spôsobu života. Ale asi je to kombinácia oboch. Nikdy som nedržala žiadne diéty, no na strane druhej sa ani neprejedám. Povedala by som, že s jedlom som kamarátka.

Ste stylistkou a módnou blogerkou. Aké najčastejšie chyby robia Slováci v móde?

Neviem, či by som to nazvala práve chybami, no mám pocit, že sa priveľmi zdobíme. Či už sa to týka doplnkov, oblečenia, estetických úprav a stylingu celkovo. Menej je viac a toto pravidlo platí najmä u krásnych žien, ktoré sú na Slovensku predsa na každom kroku.

Aký je váš štýl a čo si rada obliekate?

Jednoduchý, nadčasový, no s dôrazom na detail. Mám rada kvalitné veci s dobrým strihom. Nič prezdobené či extravagantné. Čo sa týka farieb, môj šatník je veľmi strohý. Je zložený prevažne z čiernych, béžových a bielych kúskov. Myslím, že mám pár červených a zelených kúskov, inak som, čo sa týka oblečenia, „bezfarebná“ a trochu nudná. Na druhej strane si potrpím na kvalitné doplnky a medzi moje „fashion závislosti“ patria slnečné okuliare, topánky a kabelky.

Aké sú vaše módne tipy a triky? Čo by ste poradili Slovákom, ako byť štýlový?

Ak by som mala dať len jednu radu, znela by: dbajte viac na kvalitu než na kvantitu. Lepšie je mať v skrini 20 skvelých základných kúskov ako 100 lacných nezmyslov z výpredaja. Veľa žien si sťažuje, že majú preplnené skrine, no aj tak ráno stoja besné pred skriňou, že nemajú čo na seba. A majú pravdu! Naozaj nemajú. Presne im by som odporúčala kurz kapsulový šatník, ktorý ich naučí zostaviť šatník nanovo a len z toho, čo majú.

Pozrite si videorecept, ktorý Mirka Dobiš nakrútila v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist