12 receptov:
Nechce sa vám vymýšľať, ako pripraviť mäso na obed? Spravte ho na prírodno
Sú dni, kedy nie je chuť na komplikované jedlá. Klasické, domäkka podusené mäso s dobrou šťavou bez výrazných či exotických korenín, tým nič nepokazíte ani v nedeľu....
6 minút čítania
Luxusný nápoj:
Perfektná chuť, intenzívny zážitok... Užitočné rady, ako pripraviť tú najlepšiu horúcu čokoládu
Tipy, ako si dopriať lahodný čokoládový zážitok v pohodlí domova.
4 minúty čítania
Chutné pečenie:
13 víkendových slaných aj sladkých chuťoviek z oškvarkov
Domáce oškvarky, to je delikatesa sama osebe. Ale neodolateľné sú aj v slanom pečive a príjemne vás pošteklia aj v sladkých koláčikoch...
5 minút čítania
Zachráňte potrubie, šetrite prírodu:
Ako zbierať použitý olej z vyprážania a čo všetko môžete k nemu pridať
Ak ste sa konečne rozhodli triediť olej, nepotrebujete na to žiadnu špeciálnu výbavu, ale tieto informácie v skratke sa vám hodiť budú...
3 minúty čítania
Zaváraniny čakajú:
12 receptov na koláče z ovocného kompótu
Ak ste v lete nezaháľali, teraz je presne ten čas, kedy si môžete užívať plody vašej námahy....
5 minút čítania
Presvedčili sme sa:
Domáce orechové maslá sú jednoduché a lacné. V porovnaní s obchodom ušetríte aj trojnásobok
Z cien masiel z rôznych druhov orechov sa vám v supermarketoch môže zatočiť hlava....
6 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 4/2025:
Hriešna pochúťka - bôčik
Varecha s receptami na hriešne dobré recepty s bôčikom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 24. januára...
3 minúty čítania
Aj s chuťou trdelníka:
Dnes namiesto šišiek skúste churros. Týmto vyprážaným kúskom cesta neodoláte
Kým u nás si v zimné dni pochutnávame na šiškách, na Pyrenejskom poloostrove či v Latinskej Amerike letia churros....
4 minúty čítania
Aby vám chutila:
Zdravá, ale príliš kyslá? 5 spôsobov, ako zjemniť chuť kyslej kapusty
Kyslá kapusta prospieva nášmu telu a tak by sme ju mali jesť nielen raz do roka vo vianočnej kapustnici....
2 minúty čítania
Najlepší je domáci:
Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
Dobrý chlebík nerobia len v pekárni, zvládnete ho aj vy....
5 minút čítania
Nevzdávajte to:
Podarilo sa vám rozvariť ryžu? Aj z mazľavej kaše dokážete ešte urobiť pochúťku
Ani taký nepodarok ako je prevarená lepkavá ryža nemusí skončiť v koši. Poradíme vám niekoľko spôsobov, ako z nej ešte pripravíte chutné jedlo....
5 minút čítania
Keď život chutí:
Film o láske k jedlu, hudbe a dospievaní
INZERCIA - Má kilá navyše, je nešťastne zamilovaný a smeje sa mu celá trieda. Do kín prichádza oceňovaný animovaný príbeh o dvanásťročnom Benovi,...
4 minúty čítania
Dajte jej šancu:
11 receptov na koláče z mikrovlnky. Expresne a jednoducho v nej upečiete aj bábovku či Sacherku
Možno máte k mikrovlnke vlažný vzťah, ale keď narýchlo potrebujete niečo ku káve pre návštevu, môže vám zachrániť reputáciu....
5 minút čítania
Chutný zoznam:
Toto sú vraj najlepšie polievky na svete. Súhlasíte?
Jedno z najstarších a najuniverzálnejších jedál akým je polievka, si zobral na mušku americký televízny kanál CNN Travel....
6 minút čítania
Fedor Malík:
Lenčova koložvárska kapusta
Liptovská rodina Lenčovcov sa prisťahovala do Modry v dvadsiatych rokoch minulého storočia.
3 minúty čítania
Jaternice a spol.:
10 receptov na zabíjačkové špeciality aj bez zabíjačky
Jaternice, jelítka, hurky, krvavničky… Sú teraz pre vás témou číslo jeden? Doprajte si svoje obľúbené pochúťky v nových podobách....
5 minút čítania
Zbierka receptov na jablkové zákusky:
Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
Cesto, jabĺčka a lahodný krém alebo plnka, z toho vždy vyjde fajnový zákusok. A je len na vás, na akú príležitosť...
4 minúty čítania
Len sa tak po ňom zapráši:
7 dobrých rád, ako upiecť bôčik pekne dochrumkava
Upiecť bravčový bôčik nie je nič zložité, ale bez chrumkavej kože navrchu to nikdy nebude ono....
3 minúty čítania
Vydarené kombinácie:
S prívarkom, omáčkou či tatárskymi zemiakmi, 10x fašírky vždy s inou prílohou
Vyprážané alebo v rúre pečené fašírky s dobrou prílohou, to bude vždy super obed či večera pre celú rodinu.
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Omán
Čo vidieť a ochutnať v krajine, ktorá bola pre nás roky opradená tajomstvom?...
11 minút čítania
Poraďte si:
Crème fraîche nedostať všade. Ak vám chýba do receptu, takto ho môžete nahradiť
Crème fraîche je v podstate kyslá smotana s vyšším obsahom tuku než tá naša klasická....
4 minúty čítania
Vyprážané potešenie:
10 receptov na tie najlepšie šišky. Tradičné, jogurtové, z tvarohu, aj bez kysnutia
S džemom, medovým sirupom, so šľahačkou alebo len tak posypané cukrom, vyprážané sladučké šišky, to je veľké pokušenie, ktorému však...
4 minúty čítania
Bez úhony:
Ako dlho vydrží mäso v marináde a čo keď ho naložíme veľa?
Mäso v marináde potrebuje čas, aby skrehlo a nabralo na chuti. Ale viete, ako dlho ho pácovať, aby sa pritom nepokazilo?...
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 3/2025:
Varíme s kyslou kapustou
Varecha s receptami na chutné recepty s kyslou kapustou z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 17. januára...
3 minúty čítania
Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia:
10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
Smotana, ocot, citrónová šťava alebo aj jogurt dodajú sýtej polievke ten správny akcent....
4 minúty čítania