Magazín

Univerzálne arašidové maslo: Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete

Univerzálne arašidové maslo:
Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete

Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda....
9 minút čítania

Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke

Kuchynskí upíri:
Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke

Ušetríte elektrinu, predĺžite ich životnosť a vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam....
3 minúty čítania

Šťavnaté a osviežujúce: Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou

Šťavnaté a osviežujúce:
Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou

Aj keď jej stonky chutia kyslo, v sladkom koláči perfektne zahrajú....
5 minút čítania

Náhradníci: Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie

Náhradníci:
Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie

Zahusťuje omáčky, spevňuje plnky aj sneh, dodáva chrumkavosť vyprážaným jedlám....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 21/2025: Lahodná ryba na tanieri

PRÍLOHA VARECHA 21/2025:
Lahodná ryba na tanieri

Varecha s receptami na lahodné ryby z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 23. mája
3 minúty čítania

Upečte si chrumkavú pohodu

Upečte si chrumkavú pohodu

INZERCIA - Aj vy radi vítate a hostíte vašich priateľov u vás doma? Vyhľadávate nové nápady a chutné zážitky? Tak máme pre vás tip!...
3 minúty čítania

Dá sa to aj inak: Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa

Dá sa to aj inak:
Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa

Chuť by bola, ale niekedy buď chýbajú tie pravé suroviny, dodržiavame delenú stravu, alebo chceme jesť kvalitnejšie....
5 minút čítania

Agátové kvety: Vyzerajú ako biele strapce hrozna, sú sladké a jedlé. A toto s nimi robili už naše babky

Agátové kvety:
Vyzerajú ako biele strapce hrozna, sú sladké a jedlé. A toto s nimi robili už naše babky

Ako deti sme agátové kvety trhali rovno z kríkov a vychutnávali ich sladkú chuť....
5 minút čítania

Čerešňové clafoutis

Fedor Malík:
Čerešňové clafoutis

Je máj, národ sa usmieva a mnohí z nás opäť listujú v poézii Karla Hynka Máchu. Je lásky a porozumenia čas.
3 minúty čítania

Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať

Koláč, torta aj ovocné knedličky:
Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať

Rožky, bagetky či žemle chutia najlepšie čerstvé, ale ani tie postaršie ešte nemusia byť odsúdené na vyhadzov....
5 minút čítania

Bambusové výhonky: Nie je jedno, či ich použijete surové alebo nakladané. Omyl vás môže stáť zdravie

Bambusové výhonky:
Nie je jedno, či ich použijete surové alebo nakladané. Omyl vás môže stáť zdravie

Sú obľúbenou prísadou do ázijských jedál a ak by ste ich chceli niekedy vyskúšať, pozor si dajte na jednu zásadnú vec.
3 minúty čítania

Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky

Nebude to nuda:
12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky

Dusené plátky mäsa v šťave, to môže byť celkom nezáživné......
6 minút čítania

Na presso zabudnite: V káve sa veľmi nevyznáte a tak váhate, akú si objednať? Naša príručka vám napovie

Na presso zabudnite:
V káve sa veľmi nevyznáte a tak váhate, akú si objednať? Naša príručka vám napovie

Espresso, doppio, lungo, americano, macchiato, cappucino, flat white, caffé latte... Nápojový lístok v kaviarni nemá konca....
6 minút čítania

S čokoládou, kokosom aj mandľami: 12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!

S čokoládou, kokosom aj mandľami:
12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!

Do týchto dobrôt použite banány v najlepšej kondícii, teda skôr než prezrejú a nikto ich už nechce jesť....
5 minút čítania

Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?

Dobre vedieť:
Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?

Majonéza patrí k potravinám, pri ktorých treba byť ostražitý, pretože je citlivá na pokazenie....
3 minúty čítania

Jedlo ako zážitok: Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie

Jedlo ako zážitok:
Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie

Stane sa vám občas, že ste po návšteve reštaurácie sklamaní?...
4 minúty čítania

Rôzne chute: 11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné

Rôzne chute:
11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné

Ak potrebujete rýchly a chutný obed, toto je dobrá voľba....
5 minút čítania

Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!

Tajný trik cukrárov:
Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!

Ingrediencia, ktorú zvyčajne používame do slaných jedál dokáže vylepšiť aj sladké dezerty....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 20/2025: Sladký čas čerešní

PRÍLOHA VARECHA 20/2025:
Sladký čas čerešní

Varecha s receptami na pochúťky z čerešní z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 16. mája.
3 minúty čítania

Nech je to pestré: S mäsom, cestovinami aj v langošoch. 12 vynikajúcich jedál, v ktorých si vychutnáte májovú bryndzu

Nech je to pestré:
S mäsom, cestovinami aj v langošoch. 12 vynikajúcich jedál, v ktorých si vychutnáte májovú bryndzu

Bryndza je náš malý slovenský poklad a toto sú perfektné tipy, čo z nej navariť....
5 minút čítania

Aby to vyšlo: Zlá skúsenosť s roztápaním bielej čokolády? Môže za to nesprávny druh alebo spôsob, akým ste to robili

Aby to vyšlo:
Zlá skúsenosť s roztápaním bielej čokolády? Môže za to nesprávny druh alebo spôsob, akým ste to robili

Biela čokoláda je pri rozpúšťaní oveľa háklivejšia než jej tmavé sestry. Ako dosiahnuť hladkú krémovú polevu bez hrudiek?
6 minút čítania

Chrumkavá Ázia na tanieri: Fazuľové klíčky, bambusové výhonky a chop suey

Chrumkavá Ázia na tanieri:
Fazuľové klíčky, bambusové výhonky a chop suey

INZERCIA - Pripravte sa na kulinársku cestu do srdca Ázie, kde sa sviežosť snúbi s chrumkavou textúrou a explóziou chutí.
7 minút čítania

11 receptov na mrkvové zákusky: Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou

11 receptov na mrkvové zákusky:
Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou

Výborné riešenie na sviatočnú príležitosť alebo rodinné posedenie namiesto obligátnych zákuskov....
4 minúty čítania

Dobrý nápad: Nechajte si doma naklíčiť fazuľu mungo. Je to celkom jednoduché a bude tak ešte zdravšia

Dobrý nápad:
Nechajte si doma naklíčiť fazuľu mungo. Je to celkom jednoduché a bude tak ešte zdravšia

Zaradiť do svojho jedálneho lístka fazuľu mungo je dobré rozhodnutie. A ešte lepšie je nechať ju naklíčiť....
5 minút čítania

Chuťovky, sirup, džem, limonáda aj likér: 11 spôsobov, ako dostať voňavé bazové kvety na tanier aj do pohára

Chuťovky, sirup, džem, limonáda aj likér:
11 spôsobov, ako dostať voňavé bazové kvety na tanier aj do pohára

Nežné kvietky bazy čiernej môžete využiť na prípravu rôznych domácich produktov, tak si ich nazbierajte skôr, než všetky odkvitnú.
5 minút čítania