
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami
Pochúťka zo Stredozemia. U nás je dosť často, obľúbené jedlo v celej rodine. Dúfam,...

Caesar šalát s kuracím mäsom a domácim dresingom
Toto je moje absolútne najobľúbenejšie jedlo zo všetkých....

Vynikajúce krémové zapečené gnocchi
Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme a na troche oleja orestujeme. Odložíme bokom.

Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak...

Thajské zelené karí
Suroviny na tento recept nemáme vždy doma v špajzi, ale dajú sa zohnať a … stojí...

Kebab z rúry
Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole...

Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami
Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.

Hubová panvica
Huby nie sú len pochutinou, ale obsahujú minerály, vitamíny a rôzne zdraviu prospešné látky....

Polievka z morky s pečeňovými haluškami
13. októbra bude rok, čo od nás „odišiel“ brat a švagor Lacko † 81....

Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov
Dnešný deň som naštartoval 16. rok na našej „Vareške“....

Pečené morčacie stehno s hubovou príchuťou
Hubovú chuť v jedlách mám rada, ale nikdy nekupujem žiadne hubové korenie v obchode....

Pečené hrebenatky - mušle sv. Jakuba
Dnes som ich podával s pečenými zemiakmi a ľahkým šalátom....

Rybacie filé vo woku s červenou šošovicou
Keď som čítala v knihe tento recept, hneď sa mi zapáčil....

Kurča s čertom v tele
Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne"....

Kuracina univerzity tretieho veku na nedeľu
Kuracie mäso je v súčasnosti ľahko dostupné, pripravuje sa na mnoho spôsobov a hlavne je ľahko stráviteľné....

Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou
Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA....

Ryba na zemiakoch a paradajkách
Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v...

Kotlíkový hovädzí guláš
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť....

Bravčový guláš s batatami a hubami
Budem rád a šťastný, pokiaľ niekto z Vás, priatelia na Varecha.sk, použije moju technológiu na podobný guláš, ale so súčasnými dostupnými hubami u nás doma na Slovensku....

Medové kuracie stehná
Hydinové mäso je možné pripraviť rôzne. So zeleninou, s ovocím, ale aj s rôznym korením....

Rybička v hranolčekovom hniezdočku
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú veľmi obľúbené pre svoju časovú nenáročnosť....

Bravčové na skaramelizovanej cibuli
Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....

Perkelt k fazuľkovému prívarku
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá
Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....

Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na dlhé pláty a trochu vyklepeme. Vložíme ich do misky...

Kuracie na ľadovom šaláte
Teším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením....

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera