Ahojte Vareškári,
chcela by som na Vianoce piecť oškvarkové pagáčiky, len ja baba z
mesta, nemám si ich odkiaľ zohnať. Minule som ich kupovala v
obchode a mali strašne zvláštny zápach. Tak by som sa chcela
opýtať, či náhodou niekto z Vás nepredáva domáce oškvarky alebo
nepozná niekoho, rada by som nejaké kúpila :) Ďakujem za pomoc
varecha.pravda.sk/recepty/domaca-skvarena-mast-a-skvarky-...
Je to k jedu: už si pečieme samé chlieb a pečivo, pestujeme ovocie a zeleninu a teraz aj mäsové výrobky aby sme sa naučili robiť, lebo to čo predávajú sa nedá zjesť. Neviem prečo sa musia predávať stuchnuté oškvarky, tvrdé, bez farby, bledé.....
Vždy ale kupuj odrezky z CHRBTA!! Tam je výborná slanina a dostaneš aj chrumkavé oškvarky,z brušiny je len taká guma a masť ani poriadne nestuhne. Oškavrky predávajú aj také napáchnuté preto,že im to za tú cenu nechce nikto kúpiť a tak skúšajú,či sa napokon niekto ulakomí,ale na trhu sa nájdu občas aj poctivci.
doma sme robili oskvarky jedinykrat a ten smrad sme vetrali z panelaku este tyzden :)
robím tak v priebehu celého roka v menších dávkach a viackrát, tak ako práve potrebujem a míám doma vždy oboje.
nekupujem hotové,a ked ,tak len veľmi ojedinele a zriedka.