Domáca škvarená masť a škvarky z nejfotorecept
Foto: marianne
...že vraj strašne nezdravá a keby aj, tomu môjmu je to srdečne jedno.Ak sa mu podarí kúpiť topnú slaninku,škvarí.. Ja nepoznám nič lepšie na Zobraziť celý popis...že vraj strašne nezdravá a keby aj, tomu môjmu je to srdečne jedno.Ak sa mu podarí kúpiť topnú slaninku,škvarí.. Ja nepoznám nič lepšie na pečenie kysnutého, ako domácu škvarenú masť, alebo raz za rok pomastený chlebík s masťou a cibuľou.V lete z nej robím bylinkové mastičky:kostihojovú,nechtíkovú,trezalkovú...Ale v prípade,že niekto trpí vysokým cholesterolom radšej s mierou.Viem,že 90% varecháčov vie ako sa robí,toto je pre tých zvyšných 10% možno sa zíde:-D
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zaobstaráme si slaninu alebo orez.Pokrájame na kúsky.
-
2
Pred položením slaniny do hrnca dame asi 1dl vody,zabudla som dopísať,aby neprihorela a nechytala sa na dno hrnca. Pridáme slaninu do hrnca a topíme a topíme a topíme...ako sa topí,tak ju priebežne odoberáme do nádob,alebo hrnca.
-
3
Keď sa nám zdá,že škvarky sú tak akurát,tak na koniec posolíme a vlejeme trošku mlieka.Necháme riadne poškvrčať.Majú výbornú chuť.Tieto budú na pagáče.Bolo ich okolo 600g.
-
4
Vytopili sme dve flaše po 0,7 dl a jednu 4,4 dl.Necháme stuhnúť.
-
5
..necháme stuhnúť
-
6
...a vyskúšame ako sa nám podarila...
Jááj to budú pagáčiky: voňavé, z takých krásnych oškvarkov sa musia podariť.
Ked budeš robiť s kuraťa rezne ,tak ich skús vypražiť v masti.Uvidíš aká je to fajnotka.
a na sporaku sa musia miesat sustavne.
tiez som podlievala pivom, ale s mliekom nam skvarky chutia lepsie.
varecha.pravda.sk/recepty/domace-skvarky-v-canade-fotorec...
Cize, MNAM MNAM MNAM :-)
@peto55 co uz,ten limbach bolo treba cuckat po topeni,ale nic sa nedeje,dosoli sa :-))
nechtikovu masticku robim kazdy rok,kostihojovu sem-tam a z lubovnika mam najradsej olej...hovorime mu svatojansky...