Varenie
Kare a jine bravcove maso, jak ho upravit aby bylo mekke (at uz v troube nebo na panvicce)
Caute, moc Vas prosim o radu, vzdy kdyz delam neco z bravcoveho tak to mam trosku tuzsi.. :( Nevim co delam zle, at uz je to v troube nebo na panvicce.. zkousela jsem ho delat zprudka a kratko, stejne jako pomalu a dyl... vysledek? vzdy stejne :(
Co poradite? Predem dekuju
krehkejšie.Napr. keď robíme doma vyprážané karé tak ho nevyklepem
a ani ho nesolím.Rezne nesmú byť tenké ako ich robieva aj moja polovička.Dúfam,že mi prepáči,že ju ohováram.Keď pečiem mäso
dám rúru na niekoľko minút na max.aby sa na mäse vytvorila tzv,kôra
potom znížim na normálny stupeň.Možno tiež dôležitým faktorom je aj
dľžka pečenia resp.smaženia.Sú rôzne vpichové teplomery ktoré sa
používajú pri pečení a varení.Pri dosiahnutí stredovej vnútornej teploty mäsa na 70st.C je mäso OK.Prikryť papierom na pečenie resp.alobalom.Zbytočne nepicháme do mäsa ktoré pečieme aby sa nám z mäsa neuvoľňovala šťava.No a posledné riešenie je prešpikovať
mäso pásikmi slaniny.Inšie ma už nenapadá.Prajem ti pekný deň.
Rezne ja radšej vyklepem a krájam na tenšie, ony sa aj tak "zhrčia" a zhrubnú pri vyprážaní. Práve dnes som ich robila a mala som ich od večera namočené v mlieku, aby trochu zjemneli. Ale aj mne sa stane, že mám mäso tuhšie, neviem, čím to je.
prikrmované.Ale zásadne platí,že mäsko prerastené tukom je chutnejšie
ako mäso chudšie.A aké staré bolo to odporazené zviera...V dnešnej dobe
mäsá obsahujú veľa vody ani to nie je bohvie čo.
Máš pravdu.Injektormi sa vstrekuje do mäsa slaná voda.resp.marináda
Urýchluje sa takto zrecí proces hlavne v strede mäsa.
Mäsopriemysel používa vysokovýkonné hydraulické injektory ktoré majú
tých ihiel neúrekom.
www.popron.cz/injektor-na-marinadu/s-614145/...
odsleduj si časy, isto sa to naučíš....
ak ho robíš na na vysokej teplote od začiatku, tak - čím dlhšie ho robíš - tým je tvrdšie.......
dostatočne zvoľna podusiť pri akejkoľvek príprave je základ, - mimo steakov a podobných jedál.....
Pri vyprážaní bravčového nikdy nemáme problém.
Ďakujem za rady.