Opečená špargľa fotorecept
Foto: kucharka
Jednoduchá jarná príprava špargle.
5 minút
príprava
príprava
5-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Končeky umytej a osušenej špargle odkrojíme alebo ich odlomíme, ako to robím ja.
-
2
Zohrejeme panvicu a len tak jemne potrieme olivovým olejom.
-
3
Špargľu opekáme z každej strany. Trvá to len pár minút.
-
4
Hotovo. Posypeme vločkovou "hrubozrnnou" soľou.
-
5
Opečenú špargľu som dala do jarného šalátu zo zelených listov, papriky, brokolice, plátkov údeného lososa a vajíčka na mäkko. Tiež sa výborne hodí ako príloha, mne najviac chutí s dobrým steakom. Dobrú chuť.
@klukodvody.. nie, vajíčko nieje robené vo fólii, je varené normálne v škrupine, na mäkko. Niekedy ale robím aj tak, že rozbité vajíčko vložím do vriacej octovej slanej vody. S fóliou mi to akosi nejde.
Pekný deň.
u nas bude v sobotu
Ďakujem za link, aj ja také robievam, je to výborné. Skús niekedy aj s kúskami slaninky alebo parmskej šukny, aj to je dobrota. ( pridáva sa na začiatku s cibuľou ..)
Pekný večer.
S tým maslom je to ozaj dobré, aj ja to sem tam robím. Niekedy aj obalím špargľu do plátkov slaninky a tak opečiem...
Ďakujem a aj ja prajem pekný zvyšok nedele!