Varenie

Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025

redakcia - fotkaredakcia, včera 10:00

Nový mesiac je tu a tak kvôli lepšej prehľadnosti otvárame ďalší diel obľúbenej diskusie. Čakajú nás veľkonočné sviatky, ale aj bežné dni, tak sa vzájomne podeľte o inšpirácie, čo sa u vás a okolo vás deje nielen v kuchyni. Pozdravujeme @haji , snáď je to takto v poriadku :)

@zareaguj

Diskusia k téme

mijaita
Zdravím aprílové, i neaprílové jedince a protože apríl, tak jsem uvařila v tajinu vyborné, marocké knedlíčky v máslové, cistronové omáčce se šafránem.

stefanm
@mijaita (1.4.2025 15:25)

... pekná praca

...v novom mesiaci ťa pozdravuje "jedinec"🙂 @stefanm a pridávam svoje "prvoaprílove" foto (z mojich fotomontáži 🙂) ...nech je dnes veselo!

2x haji a leaela
haji
@redakcia , díky za spolupráci! Jste šikovní, já dnes "usnula na růžích"... Nějak mi nedošlo, že už začal nový měsíc a ještě 1. apríl k tomu.
Dnes k obědu další díl zeleninové polévky, české zelí/kapusta, bramborové noky /hotovka/, kuřecí uzená ťapka.
Počasí u nás - že by psal nevyhnal, chladno, převážně oblačno a větrno. Růže ještě nekvetou, ale ustlala jsem si alespoň na těch virtuálních růžových plátcích. Je spavo celý den.
Krásný nový měsíc přeji všem!
haji
@stefanm (1.4.2025 15:43)
Ufky, až jsem se lekla, že tě @mijaita prohnala nádobou tažin - barva kůže ladí s hnědou glazurou... Přimlouvám se za původní verzi těla a být věrný vaření/pečení v kuchyni, to umíš excelentně. Letí pozdravení!
haji
Hmm, knedlíčky v omáčce? Evokuje mi to spíš polévku, ale neva, ochutnala bych určitě s radostí!
Hezký večer do Prahy!
mijaita

Tahle jidla, delana v tajinu, se pojidaji s plackama, ktere se trhaji, vezmou mezi prsty, nabira se jimi, maci se v te stave a pribere se k tomu maso a cele se to dava pak do pusy. A protoze se stravnici posadi kolem, ji vsichni spolecne a nedava se to na to na talir, tak to vypada jako polivka. Ale musi byt na namoceni pro vsechny! :-)  www.youtube.com/shorts/lfgZX2zKtv4...

Spravna pripominka pro ty, kteri to neznají. Hnusne studena Praha fouka pozdrav (nejen) na Moravu!
1x haji
haji
@mijaita (1.4.2025 20:00)
Děkuji za vyčerpávající přiblížení dobroty, pro mě prosím brindáček /mám větší přistávací plochu pod krkem/! Nejspíš trénink dělá závodníka, nikdy jsem takto nestolovala, veselééé stolování... haha