Kórejské vajíčka mayak videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 26. mája 2023

Skúška kuchárskej trpezlivosti - ako pri ostatných nakladaných jedlách - neochutnávať predčasne :) Fantastické vajíčka po kórejsky.

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

6 ks
200 ml
 čerstvý (cca 5 cm)
4 strúčiky
1 ks
1 ks čerstvá
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka uvar tak, aby žĺtko bolo stále tekuté, čiže ich vlož do vriacej vody na presne 5,5 minúty, pričom stiahneš teplotu sporáku na strednú. Nechceš agresívny var, skôr balancuj na miernom bublaní vody. Po uplynutí času vajíčka presuň do ľadovo studenej vody. Zastavíš tak proces varu vo vnútri a budú sa ti aj lepšie šúpať - čo sprav hneď, ako vychladnú.

  2. 2

    V hlbokej nádobke, do ktorej neskôr vložíš vajíčka, si priprav aromatický nálev. Zmiešaj dokopy sójovú omáčku, nastrúhaný a očistený zázvor s cesnakom, nasekanú mladú cibuľku s čili papričkou, sezam a med.

  3. 3

    Vajíčka ulož do kúpeľa a následne kúpeľ do chladničky, kde sa toho snaž minimálne 24 hodín nedotknúť. Držím palce!

  4. 4

    Podávaj na ryži s čerstvou zeleninou, pokvapkaj jednou lyžicou sójového nálevu, prípadne dozdob čerstvou cibuľkou, či čili papričkou.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať na Instagrame @walrus.buko

Diskusia k receptu

bugout
@zahra (27.5.2023 07:43)

Robievam do ramenu podobné. Keď som ich prvý krát skúšal robil som jedno 😂😂 Doma sme dvaja a reálne sa mi aj tak viac ako dve neoplatí [práve mi dve sedia (plávu v náleve) v chladničke] pripravovať. Ale vždy mám dobrý pocit keď tam nedám len tak obyčajne vajíčko. Takéto vajíčko (teda na tvrdo, resp. hnilčku alebo ako to nazvať) je pre mňa len taký bonus do ramenu, ako hlavné jedlo ma neláka takže nemám zväčša nejaké veľké využitie prene.