Zapekané avokádo
Zapekané avokádo

Vajíčka v avokáde, ananás v masle a koriandrová omáčka videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 24. januára 2022

Moje obľúbené raňajky. Proteín reznutý zdravými tukmi, ktoré dopĺňa ovocná chuť masla a svieži bylinkový dip.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks zrelé
4 ks
20 g
1 hrsť (nakrájaný na malé kúsky)
1 zväzok
1 strúčik
1/2 ks
140 g
1/2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Avokáda opatrne rozrež po dĺžke a vyber z nich kôstku. Lyžicou vydlab kúsok vnútra z miesta, kde bola kôstka a odlož ho bokom. Podľa veľkosti avokáda a vajíčka zváž, či je dostatok priestoru pre celé vajíčko, resp. oddeľ žĺtok od bielka a pridávaj ich do vnútra avokáda postupne. Plech vysteľ papierom na pečenie, umiestni doň pripravené kúsky avokáda a popráš ich jemne soľou a čiernym korením. Vlož ich zapekať na 20 minút do predhriatej rúry pri 180 °C.

  2. 2

    Ananásové maslo vyrobíš úplne jednoducho - na panvičke roztop 20 g masla, potom ho vlej do mixéra a pridaj zopár kociek ananásu. Premixuj a odlož ho znovu stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    K dokonalej kombinácii chýba už len svieža koriandrová omáčka. Jednoducho zmixuj všetky ostatné suroviny - koriander, cesnak, papričku, jogurt, šťavu z limetky, olivový olej a zbytok vydlabaného avokáda. Dochuť soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Podávaj s čerstvým pečivom, alebo chrumkavými kukuričnými tortillami, ktoré nezabudni potrieť ovocným maslom. Avokáda polej zelenou omáčkou.

  5. 5

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia