Foto: elixir
Niečo pre milovníkov tohto ovocia.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...suroviny.
-
2
Dáme si variť zemiak v šupke. Zohrejeme si polovicu mlieka v hrnci, do ktorého sme pridali polovicu cibule, rozkrojenou stranou nadol a bobkový list. Privedieme do varu, prikryjeme a necháme "lúhovať".
-
3
Nakrájame si uvarený a očistený zemiak a očistené avokádo na plátky. Sušené ovocie nakrájame na drobnejšie.
-
4
Vymastíme si nádoby na pečenie, uložíme na ne plátky zemiaku, potom na ne dáme sušené ovocie, potom prikryjeme avokádom.
-
5
Druhú polovicu mlieka zmiešame s múkou a horčicou, z ohriateho vyberieme cibuľu a bobkový list a zmiešame spolu, zohrievame kým nám mlieko mierne zhustne, podobne ako napr. pri krupicovej kaši. Zalejeme ním avokádo, zľahka posypeme syrom, lúpanými mandľami, kardamonom. Dáme piecť.
@izabella929 : vďaka, posledne mi to avokádo akosi zachutilo :)
Veľa inšpirácie pri varení želám :)