Teľacie mäso

Ali Nazik kebab (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma.* Podávať k nemu môžete chlieb, alebo kľudne aj pečené zemiaky, hranolky, ryžu, vlastne čo vám chutí.

4
porcie
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažány popicháme špajdľou, aby mali malé dierky a dáme piecť do rúry na 190 °C. Pečieme ich tak dlho, kým nebudú celkom mäkké.
  2. V panvici si rozohrejeme 100 g masla, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme a necháme, aby pustilo šťavu. Keď mäso pustilo šťavu, pridáme ešte trocha vody, zakryjeme a udusíme ho celkom domäkka.
  3. Keď už šťava vyvrela a mäso tiež pekne zmäklo, pridáme 1 kopcovitú PL paprikovej pasty a 1 PL mletej papriky. Ak treba, tak ešte mäso trocha osolíme a pridáme ešte zo 50 g masla. Takto necháme trošku ešte pomaly spolu poškvrčať, cca 10 minutiek stačí.
  4. Vychladnuté baklažány očistíme, pokrájame, alebo popučíme na jemno. Pridáme k nim jogurt, postrúhaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby a citrónovú šťavu. Citrónovej šťavy môžete dať z 1/2-1 citróna.
  5. Na tanier dáme každému najprv baklažán a následne rovnako každému na baklažán aj mäso. Podávať môžete toto jedlo s chlebom, alebo pečivom. Pravdaže aj zemiaky, alebo hranolky sa hodia :) Je to vlastne na vás. Prajem dobrú chuť !
  6. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube