Vráskavé čokoládové koláčiky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 27. mája 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 23 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Jednoduché zaujímavé koláčiky z čokolády

Suroviny

230 g
60 g
100 g
2
200 g
štipka
1/2 lyžičky
 na obalenie

Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajíčka (použijeme veľké) vyšľaháme s cukrom dobiela. Pridáme vanilkový extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. Cesto zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na cca 3 hodiny do chladu.

  2. 2

    Potom z cesta odoberáme kúsky a tvarujeme guličky s priemerom asi 2,5 cm. Ak to nejde, dáme cesto ešte do chladu (ja som chladila len 2,5 hodiny). Každú guličku dobre vygúľame v práškovom cukre tak, aby neostali čokoládové miesta. Prebytočný cukor jemne strasieme.

  3. 3

    Guličky dávame na plech ďalej od seba, lebo sa budú trochu roztekať. Plech nie je nutné mastiť. Cukor bráni prilepeniu.

  4. 4

    Pečieme pri 170 stupňoch asi 10 minút. Koláčiky majú byť na povrchu upečené, ale vo vnútri vláčne. Pri pečení pekne popraskajú - zvráskavejú.

  5. 5

    Z dávky je cca 50 koláčikov. Koláčiky sú najlepšie hneď po upečení. Je lepšie ich zjesť v deň keď boli upečené, pretože do druhého dňa dosť stvrdnú.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
myslím si, že hej... ale pravdupovediac som to neskúšala...čože je taká dávka pre moje deti :-)))
Vymazať
nepomohlo by im troška oleja,aby boli aj na druhý deň mäké ?
Sú pekné...
Vymazať
podobny recept ma M. Stewart a robievala som ich na vianoce-
ten cukror je na nich velmi efektny a tak sa mi pacil, ze som ho vyuzila aj pri inych drobnych kolacikoch a naozaj su velmi dobre- po vyskusani ostanu oblubene.
Vymazať
neviem ako tento recept, ale ked sa odlozia do plastikovej krabice AK - TAK vydrzia aj tyzden. inac ich mozete ozivit rovnako ako medovnicky.
Vymazať
@honestka , vidím, že sa vyznáš... hneď som si myslela, že čo o nich neviem ja, ty určite budeš... a pridáš pár dobrých rád...tak dík aj za ostatných... my sme na tom ako @ancicka , u nás nestihnú stvrdnúť... zjeme ich v ten istý deň...
Vymazať
a možno by uzavreté ostali vláčne... ja som len zo dva ukryla na tanieriku do skrinky, že čo sa s nimi stane do druhého dňa... a dík všetkým za kladné ohlasy... potešili ma...
Vymazať
Hm, veru na kráse im vrásky neuberajú!Sú krásne až si ich chuť viem v ústach predstaviť :o) Mňam! KK