Langoše

Zuzine langoše bez vajec

Autor receptu: dogagador

Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo nezamastila, alebo aby mi z nich nepadal syr. Raz kamoška spomenula, že ich robí a poslala mi recept.

10-15 minút
príprava
15-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kvások zmiešať s ostatnými surovinami, vypracovať cesto, dať do väčšej misy, prikryť potravinárskou fóliou a dať aspoň na 2 hodiny kysnúť do chladničky.
  2. Potom poolejovanými rukami odobrať z cesta a vytiahnuť (alebo vyvaľkať) kruh = langoš a vypražiť na oleji.
  3. Roztlačený cesnak, voda, olej a (môže/nemusí byť) soľ na potretie. Potom kyslou smotanou potrieť a posypať strúhaným syrom.
  4. Cesto vydrží aj týždeň v chladničke, vyjde 40 ks langošov. Cesto sa dá použiť aj na pizzu. Recept je vraj maďarský originál.