Langoše
Zuzine langoše bez vajec
Autor receptu: dogagador
Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo nezamastila, alebo aby mi z
nich nepadal syr. Raz kamoška spomenula, že ich robí a poslala mi recept.
10-15 minút príprava |
15-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kvások zmiešať s ostatnými surovinami, vypracovať cesto, dať do väčšej misy, prikryť potravinárskou fóliou a dať aspoň na 2 hodiny kysnúť do chladničky.
- Potom poolejovanými rukami odobrať z cesta a vytiahnuť (alebo vyvaľkať) kruh = langoš a vypražiť na oleji.
- Roztlačený cesnak, voda, olej a (môže/nemusí byť) soľ na potretie. Potom kyslou smotanou potrieť a posypať strúhaným syrom.
- Cesto vydrží aj týždeň v chladničke, vyjde 40 ks langošov. Cesto sa dá použiť aj na pizzu.
Recept je vraj maďarský originál.