Zubáčom plnené štrúdľové batôžky fotorecept

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 23. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
15 min
na 185 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Filety zo zubáča okoreníme, dáme na špenát, pridáme tymian, olivy, citrónovú šťavu a nastrú- hanú gorgonzolu.

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kraje cesta potrieme žĺtkom a preložíme ich zo všetkých strán do stredu. Na záver potrieme zvyšným žĺtkom celé cesto.

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 185 °C po dobu 15 minút. Podá- vame so šalátom z rukoly, čakanky a ľadového šalátu. Na ochutenie použijeme biely sezam, balzamikový ocot, cukor a citrónovú šťavu.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist