Živánska na pekáči

olinecka - fotkaolinecka, 4. septembra 2014
Živánska na pekáči
Foto: olinecka

Toto jedlo máme radi.

30 minút
príprava
90-100 minút
na 200 °C

Suroviny

15 ks
700 g
200 g prerastená
3 ks veľká
podľa potreby (alebo olej)
5 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistime a pokrajáme na plátky,mäso na kocky ,cibuľu na kolieska.Dáme do zapekacej misy,ukladáme vedľa seba zemiaky ,mäso,slaninu,cibuľu.Takto striedame kým nepoukladáme všetko.

    Živánska na pekáči - obrázok 1
  2. 2

    Celú zmes osolíme,okoreníme,môžme dať aj vegetu nemusíme pridame oregano môžme aj korenie na zemiaky.Navrch lyžicou nanesieme horčicu , kečup a masť,alebo pokvapkáme zľahka olejom .Prykryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov pečieme 90-100minút.

  3. 3

    Podávame s čerstvym chlebom.Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

obor123
@Meg , si ako moja dcéra , aj ona všetko bez chleba. Môže to byť prívarok ,klobáska...
obor123
Tvoja živánska je isté chutná. Dobrý nápad. Ja som suroviny napichovala na špajgle a teraz vidím, že sa to dá aj poukladať na pekáč. Dík za inšpiráciu.
svedka
Ja davam aj klobasku a trosku worcesteru :) Nabuduce skus vystlat pekac alobalom a zvrchu zabalit ako darcek :) Bez masti,ci oleja,ziadne oregane,krasne sa spoja chute :)
používateľ nemá avatar
123
123
na živánsku v rúre a chystám už dávno, je to vlastne jednoduché, ale zatiaľ som akosi na to nemala odvahu... teraz to určite skúsim a pridám aj dobrú domácu klobásu/worcester nemusí byť/ a zabalím podľa @svedka... vďaka
daguska
Dobre vymyslené.A tiez s tou klobáskou.Mozno v sobotu pripravím.
radost
@olinecka
a m,ôžem zemiaky+mäso+cibuľa+koreniny zmiešať v jednej mise a potom dať na pekáč..??..či musím len takto prekladať..??..zmení postup chuť jedla..??ak nie..bolo by to eintopfové jednoduché varenie,pečenie..a to ja rada..
želám dobrý deň
rea1
no dobre, vareškule, prehovorili ste ma. syn sa dnes vráti z dlhšej služobky, tak ho prekvapím touto živánkou. takú som veru ešte nerobila, vždy len poctivo na špilky napichovala, takáto skrátená verzia sa mi veru páči. len tú horčicu a kečup navrchu si odpustím, to mi tam akosi nepasuje. ale ináč ďakujem za inšpiráciu. :-)) jana
afataga
robim dost podobne, nedavam vegetu ani kecup, horcicu a oregano a dokonca ani oregane :-), z korenim davam sol, cierne korenie, rascu, chilli a ked mam aj udenu papriku, davam aj zelenu papriku a mne sa to nechce takto ukladat, tak tam iba nahdzem, mozu sa dat do pekaca aj zemiaky, budu tak nasiaknute tou vonou a chutou, trochu pokropim olejom a dam piect
@rea1 mam to aj v rcp, kukni
svedka
@afa no boooze,tak som napisala oregane,komentare sa nedaju upravovat a nechcela som pridavat dalsi,strasne vtipne :) hihih haha
olinecka
Ďakujem Vam všetkym za pozitivnu energiu,čo sa týka jedla tie chute sa potrebuju pomiešať ,aby to bolo výborne.Ešte raz ďakujem!!!!
martdekor
Skvelý recept a inšpirácia :) ukladám a už viem, čo budem variť v utorok :)
evanaaa
Ja som kedysi robievala porcie do alobalu, neskôr len do jedného a teraz som si to zjednodušila - všetko spolu, suroviny premiešala s koreninami a inými prídavkami, slaninka a klobása tam pustili šťavu, ale som neodkrývala, aby sa nevyparila tá šťava, lebo tá tam bola najlepšia, raz som skúsila odkryť a po vyparení mi nič nezostalom, bolo to suché. Dávno som nerobila, mala by som zopakovať.
modrykamen
Presne tak robím aj ja /až na tú vegetu/ a stravníci ešte aj pekáč /liatinový s dekľom/ chlebom povytierali.
pepecik
Caute

viete mi niketo poradit? Chcel by som priatelku prekvapit a spravit zivansku ale mam mensi problem pretoze nemame ruru iba dvojplatnicku. Ak by som to zabalil do alobalu a dal do hlbokej panvici a potom pripadne otacal? dakujem :-)
gabriele
@pepecik potri alobal mastou, naukladaj dobroty podla svojich chuti, okoren, polej asi 100 ml vody, pridaj trochu omastku (mast, maslo, olej)...alobal dobre zavri, do kastrola vloz dve vrstvy hrubsieho alobalu, nalej asi stvrt litra vody, vloz dobre zabalenu zivansku, prikry pokrievkou a pomaly "peč" na dvojplatnicke...hodina aj pol bude stacit...sem-tam nakukni, ci je este v kastrole voda...podla potreby dolej...inac Ti vrele odporucam zakupit si remosku...to budes super kuchar...staci ak tam ingrediencie doslova len nahadzes...remoskove recepty dodam :)
pepecik
@gabriele jeeejo dakujem pekne za radu. Som zvedavy ako to dopadne v sobotu. Potom pripadne dam vediet.
PS: a ziaden olej ani maslo ale prava bravcova mast potom by to nebolo ono ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia