Burger s krkovičkou
Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Autor receptu: redakcia
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych surovín, exotiky. U profesionála aj ako mix všetkého, čo sa počas roka naučil.
4 porcie |
45 minút príprava |
90 minút na 160 °C |
Postup
- Krkovičku ochutíme soľou, korením, pridáme badián, škoricu, čili, horčicu, nastrúhame cesnak a poriadne vmasírujeme do mäsa. Ochutené mäso vložíme do nádoby na pečenie alebo plechu. Mierne podlejeme bielym vínom alebo vývarom či vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C na asi 1,5 hodiny.
- Očistenú cibuľu nakrájame na jemné plátky a opečieme prudko na masti. Podlejeme octom a krátko podusíme. Prilejeme asi 200 ml červeného vína a zmiernime plameň na minimum. Varíme domäkka a do hustej konzistencie. Podľa potreby prilejeme víno. Na konci varenia pridáme balzamikový krém a krátko povaríme.
- Keď je mäso upečené, vidličkou ho natrháme. Žemľu rozkrojíme a jemne opečieme, položíme na ňu natrhané mäso a pripravenú cibuľu.