Zemiaky s mletým mäsom (fotorecept)
Autor receptu: samanka
Veď to poznáte..ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ale keďže občas treba jesť aj zemiaky, tak som "poskladala" toto jedlo. A chutilo.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky uvedené ingrediencie. Menšiu cibuľu očistíme a nakrájame na drobno pod mäsko, ktoré dáme dusiť s pridaním soli a mletej rasce. Väčšiu cibulu nakrájame na tenké mesiačiky a dáme orestovať. Zemiaky sú uvarené so soľou, celou rascou a bobkovým listom.
- Uvarené zemiaky ošúpeme, polovicu nakrájame na plátky, jemne posypeme korením na Americké zemiaky a uložíme orestovanú cibuľu.
- Potom navrstvíme udusené mäso, naň poukladáme nakrájaný ovčí syr.
- Prikryjeme ďaľšou vrstvou zemiakov, vymiešame bryndzu so smotanou, polejeme a dáme zapiecť do rúry. Môžeme podávať s čerstvým šalátikom, ja som podávala s vykvasenou cviklou, ktorú som zabudla odfotiť...:-))