Zemiaky s mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: samanka

Veď to poznáte..ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ale keďže občas treba jesť aj zemiaky, tak som "poskladala" toto jedlo. A chutilo.

4-5
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky uvedené ingrediencie. Menšiu cibuľu očistíme a nakrájame na drobno pod mäsko, ktoré dáme dusiť s pridaním soli a mletej rasce. Väčšiu cibulu nakrájame na tenké mesiačiky a dáme orestovať. Zemiaky sú uvarené so soľou, celou rascou a bobkovým listom.
  2. Uvarené zemiaky ošúpeme, polovicu nakrájame na plátky, jemne posypeme korením na Americké zemiaky a uložíme orestovanú cibuľu.
  3. Potom navrstvíme udusené mäso, naň poukladáme nakrájaný ovčí syr.
  4. Prikryjeme ďaľšou vrstvou zemiakov, vymiešame bryndzu so smotanou, polejeme a dáme zapiecť do rúry. Môžeme podávať s čerstvým šalátikom, ja som podávala s vykvasenou cviklou, ktorú som zabudla odfotiť...:-))