Foto: 10mima10
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kocky zalejeme vodou, pridáme pol kocky bujónu (slepačí alebo aký máme)... Ochucujeme soľou, vegetou, bobkovým listom, čiernym korením, novým korením a cesnakom. Necháme zovrieť a od zovretia varíme 15 min.
- 2
Zatial si pripravíme zápražku. Na oleji opražíme hladkú múku do zlatista, odstavíme a pridáme mletú sladkú papriku zamiešame a zalejeme trochou studenej vody a poriadne premiešame aby nám nevznikli hrudky :-)
- 3
Ak máme uvarené zemiaky pridáme smotanu na šľahanie, mlieko a zápražku, miešame do zovretia (aby nám zápražka neprihorela). Odstavíme a podávame s vajíčkom na tvrdo a kto má rád, môže si dať aj ocot. DOBRÚ CHUŤ :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@10mima10 - keď hodis niečo do pľacu, musíš byť pripravená aj na kritiku. A argumentovať tým, že niekto tu nemá scp, tak defaccto nemá co kecat, je už trápny a otrepany
pozri sa pod moje recepty a možno ťa to ukľudní...nedaj sa odradiť!!!
ked vkladáš receptík, musíš vedieť, že ide s kožou na trh :-)
neboj, nie sú všetci varecháči zlí, ale presne naopak, väčšina varecháčov sú veľmi milí, poradia, pomôžu.
tiež si myslím, že 6 bobkových listov je priveľa a inak papriku dávam do zemiakovej omáčky aj ja, aby nebola "chudokrvná" a zlepší aj jej chuť :-)
vitaj na vareche!!!