Zemiakový koláč
Zemiakový koláč s chrumkavou pokrievkou
Autor receptu: redakcia
|
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky a šalotky ošúpeme a nakrájame nadrobno. Klobásu nakrájame na kolieska a tie ešte na štvrtiny. Papriky očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
- Na panvicu nasypeme nakrájanú klobásu a restujeme, kým nepustí tuk. Potom pridáme zemiaky, šalotku a papriku. Ochutíme čili, soľou a korením a restujeme ešte asi 2 minúty. Primiešame paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
- Zmes z panvice preložíme do zapekacej misy. Zalejeme ju krájanými sterilizovanými paradajkami zmiešanými s nasekanou petržlenovou vňaťou. Okrúhly plát krehkého cesta položíme na naplnenú zapekaciu formu. Do stredu urobíme malý otvor, aby mohla odchádzať para. Vložíme do rúry vyhriatej na
180 °C a pečieme 35–40 minút.
- Krehké cesto môžeme kúpiť chladené alebo si ho pripraviť doma. Je to jednoduché - do robota preosejeme 300 g hladkej múky, pridáme 150 g nakrájaného masla a jeden žĺtok. Zapneme miešanie, pridáme lyžicu studenej vody a o 5 minút je hotové.
|