Syrové pagáče

Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče

Autor receptu: sonulienka

Vyskúšajte tieto pagáčiky, určite Vám budú chutiť.

90
porcií
100 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások - do trošky mlieka s cukrom primiešame rozdrobené droždie a necháme napučať. Múku preosejeme, pridáme rozpustenú masť, žĺtky, zvyšný cukor, soľ, zvyšné mlieko rozšľahané s kyslou smotanou a na koniec pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a na vyvaľkané cesto dáme maslo nemusí byt rozpustené. Nastrúhame polovicu uvarených ošúpaných zemiakov a polovicu nastrúhaného syra a poskladáme. Necháme 20 minút odpočinúť. Toto zopakujeme ešte raz čiže rozvaľkáme, ale nedávame už maslo, len nastrúhané zemiaky a syr. Znovu preložíme a necháme tiež 20 minút odpočinúť. Nakoniec cesto rozvaľkáme do štvorca hrúbky 1,5-2 cm a nakrájame na štvorčeky. Ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme bielkami, posypeme sezamom.
  2. Pečieme na 200 stupňov 25-30 minút. Vyšlo mi na štyri plechy 90 kusov.
  3. No a tu už sú naservírované a môžeme koštovať.
  4. A koštujeme.
  5. Vyskúšajte, možno aj Vám budú tak chutiť ako nám.