Šúľance
Šúľance

Bezlepkové makové šúľance videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, dnes 10:00. Komerčný recept.

Objavte chuť tradičných makových šúľancov v bezlepkovej verzii s našou Universal mix Liana! Tento obľúbený slovenský obed si teraz môžete dopriať bez lepku, no Zobraziť celý popisObjavte chuť tradičných makových šúľancov v bezlepkovej verzii s našou Universal mix Liana! Tento obľúbený slovenský obed si teraz môžete dopriať bez lepku, no stále s lahodnou chuťou. Šúľance z jemného zemiakového cesta posypané mletým makom sú neodolateľnou klasikou, ktorá vás vráti do detstva. Ak máte radi obmenu, skúste namiesto maku pridať mleté orechy alebo tvaroh – každá verzia je jednoducho výborná!

2
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
300 g uvarené pretlačené
120 g
1/2 KL
1 ks
Na poliatie:
Na posypanie:
 mletý




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spracujeme ručne v miske. Hotové cesto prenesieme na pracovnú podložku a rozdelíme na menšie časti.

  2. 2

    Z cesta vyformujeme dlhý valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Každý kúsok dlaňami vytvarujeme na šúľanec (podsypávame múkou, aby sa nelepili).

  3. 3

    Šúľance vložíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch ich povaríme ešte 5 minút. Uvarené šúľance vyberieme, vložíme do studenej vody a scedíme.

  4. 4

    Šúľance polejeme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a mletým makom.

  5. 5

    Dobrý tip: Ak máte chuť na zmenu, namiesto maku môžete šúľance posypať mletými orechmi, opraženou strúhankou alebo tvarohom. Každá variácia dodá jedlu jedinečnú chuť!

Diskusia k receptu