Foto: bablew89
Vzniklo na základe - čo chladnička (a špajza) dala. Vedela som, že som chcela robiť palacinky, ale milujem aj zemiačky, tak som to akosi Zobraziť celý popisVzniklo na základe - čo chladnička (a špajza) dala. Vedela som, že som chcela robiť palacinky, ale milujem aj zemiačky, tak som to akosi dala dokopy. Toto bol môj prvý pokus, ale zachutilo (a nie len mne), tak budem praktizovať častejšie :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame úplne najemno (ako na kašičku). Pridáme múku, mlieko, minerálnu vodu vajce, soľ, papriku a korenie a vymiešame dohladka. Vznikne jemné cestíčko (trošku redšie ako pri palacinkách, ale to nevadí).
- 2
Rozohriatu panvicu s nepriľnavým povrchom potrieme olejom (ja robím mašľovačkou, aby som nedala priveľa oleja) a vylejeme na ňu trochu cesta, pootočíme panvicou vo vzduchu aby sa cesto rovnomerne rozlialo a opekáme ako palacinky.
- 3
Medzitým si pripravíme plnku - podľa vlastných chuťových pohárikov alebo zásob. Ja som nemala doma skoro nič :D, tak som iba ohriala fazuľu v konzerve, dochutila ešte čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Zmesou plníme palacinky a zdobíme tým, čo nášmu oku lahodí :)
(Hodila by sa ešte smotana alebo nastrúhaný syr, ktorý by sa na horúcej palacinke rozpustil)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu