Zemiakové knedličky s cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto jedlo sme doma jedávali. Doniesol ho moj otec, ktorý ma nejakú rodinu v Čechách a tak sem tam uvarím toto jedlo aj doma mojmu priateľovi. Takže má tradície aj na Slovensku.

2-3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny(pomýlila som si dozu na múku, tak sorry)
  2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich nastruhame na jemno, alebo prelisujeme, pridáme vajce, soľ.....
  3. ... hrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto.
  4. Z cesta vytvoríme valčeky o priemere cca 3 cm.
  5. Medzitym si na šporák dáme veľký hrniec s vodou, ktorú osolíme. Keď začne voda vrieť, tak tieto šúlky dáme variť
  6. Keď vyplávajú nahor, sú uvarené a dierkovanou naberačkou ich z vody vyberieme.
  7. Potom by sa mali tieto zemiakové šúlky nakrájať na kolieska o hrúbke cca 1cm a to alebo niťou, alebo nožom.
  8. V kastróli si na oleji upražíme veľa cibule. Keď je cibuľa uoražená, dáme do kastróla knedličky , jemne osolíme a pohrkáme s kastrolom,alebo dobre premiešame, aby sa tuk, aj cibuľa dostali na každý kúsok.
  9. Podávame s kyslým mliekom. Je to veľmi jednoduché jedlo našich predkov. Dobrú chuť.