Zeleninový šalát

Zeleninový šalát so zálievkou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Dá sa aj takto, keď máte dosť mäsa.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú cviklu dáme variť s koreninami. Po uvarení ju pokrájame na menšie kocky. V druhom hrnci uvaríme kapustu, mrkvu a petržlen. Všetko pokrájane na kocky s koreninami.
  2. V mise si zarobíme jogurt, kyslú smotanu, majonézu s korením a soľou a cesnakom. Rozmiešame a necháme postáť.
  3. Po uvarení a vychladnutí zeleniny dáme všetko spolu a pridáme tam aj nakrájanú uhorku.
  4. Zalejeme to zálievkou a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň hodinu v chlade.
  5. Môžeme dávať na tanier. Dobrú chuť.