Zeleninový šalát
Zeleninový šalát so zálievkou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Dá sa aj takto, keď máte dosť mäsa.
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cviklu dáme variť s koreninami. Po uvarení ju pokrájame na menšie kocky. V druhom hrnci uvaríme kapustu, mrkvu a petržlen. Všetko pokrájane na kocky s koreninami.
- V mise si zarobíme jogurt, kyslú smotanu, majonézu s korením a soľou a cesnakom. Rozmiešame a necháme postáť.
- Po uvarení a vychladnutí zeleniny dáme všetko spolu a pridáme tam aj nakrájanú uhorku.
- Zalejeme to zálievkou a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň hodinu v chlade.
- Môžeme dávať na tanier. Dobrú chuť.