Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou fotorecept
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu dodá výbornú chuť.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ružičky brokolice kratučko povaríme v pare alebo v trošičke vody. Musia ostať chrumkavé.
-
2
Kaleráb a mrkvu nastrúhame nahrubo a premiešame.
-
3
Na zálievku premiešame najprv med, citrónovú šťavu a horčicu. Až potom postupne vmiešame olej.
-
4
Zálevku nalejeme na šalát, premiešame.
-
5
Pridáme vychladnuté ružičky brokolice a necháme v chlade postáť.
Diskusia k receptu