Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Zeleninový šalát s lavaš chipsami a guacamole s bryndzou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 5. mája 2021
Zeleninový šalát s lavaš chipsami a guacamole s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 pláty (arménsky chlieb)
50 g
Guacamole s bryndzou:
2 ks
100 g
1 strúčik
2 ks (biela časť)
Jemne pikantná majonéza:
300 g
pár kvapiek
podľa chuti
1 ČL
podľa chuti
Zeleninový šalát:
1 ks
1 zväzok
 (zelená časť)
100 g
pár kvapiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lavaš nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech a na vrch pomrvíme bryndzu. Pečieme v rúre na 140 °C cca 15–20 minút dochrumkava.

  2. 2

    Guacamole s bryndzou: Do misky dáme očistené avokádo, pridáme bryndzu a popučíme. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak a trošku olivového oleja. Premiešame a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Jemne pikantná majonéza: Všetky suroviny spolu zmixujeme.

  4. 4

    Zeleninový šalát: Zeleninu na šalát nakrájame a premiešame spolu zo špenátom. Pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dobre premiešame.

  5. 5

    Do taniera naspodok uložíme chrumkavé lavaš chipsy, a potom majonézu. Pokračujeme šalátom a navrch dáme guacamole s bryndzou. Dozdobíme mikrobylinkami.

Diskusia k receptu