Zeleninové rezne fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. marca 2012
Zeleninové rezne (fotorecept)
Foto: pusta

Prišiel čas, ked pred blížiacou sa jarou chýbajú vitamíny, preto som pripravila tieto zeleninové rezne. Je to ľahké, chutné, ale aj diétne jedlo, vhodné Zobraziť celý popisPrišiel čas, ked pred blížiacou sa jarou chýbajú vitamíny, preto som pripravila tieto zeleninové rezne. Je to ľahké, chutné, ale aj diétne jedlo, vhodné aj v pôstnom čase pred Veľkou nocou. Dá sa pripraviť rovnako dobre z čerstvej zeleniny, ale aj zo zeleniny varenej v polievke. Výhodne sa môže kombinovať rôzna zelenina a rôzne okoreniť, čo umožňuje rozličnú chuťovú variabilitu.

4
porcie
80 minút
príprava
4+4 minút
tepelná úprava

Suroviny

rôzna zelenina:
  zelený zmrazený
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 CL
3 PL
podľa potreby
6 PL
trocha na podliatie zeleniny
1 ks stredne veľká
1 ks včerajšia




Postup

  1. 1

    Očistený zeller som pokrájala na plátky a tie na kocky.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Petržlen som tiež pokrájala na plátky a potom na kocky.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak isto som pokrájala kaleráb a...

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...mrkvu.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájanú zeleninu som dávala postupne do vody.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu som pokrájala tiež na kocky.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posekala som zellerovú a petržlenovú vňať. Mám doma vlastnú zmrazenú, kto chce použije čerstvú.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na 2 PL som orestovala cibuľu do sklovita.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K orestovanej cibuli som pridala scedenú koreňovú zeleninu okrem zeleného hrášku. Ten som len dala rozmrznúť do studenej vody, hrášok zmäkne dostatočne pri smažení rezňov. Po chvíli restovania - cca 3 minúty -, som zeleninku podliala trochou vody a celé som dusila dalšie 3 minúty. Zeleninka má zostať trocha "na skus", nesmie sa rozpadať. Nechala som ju úplne vychladnúť.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K vychladnutej zelenine som pridala vo vode namočenú a dobre vytlačenú žemľu, nesmie byť rozmočená - stačí ju namočiť maximálne na 15 minút. Pridala som scedený zelený hrášok a posekané zelené vňate.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridala som soľ, vegetu, mleté čierne korenie, prášok do pečiva,...

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...vajcia,... /to druhé vajce nemám v zábere, ale je tam/

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    múku, strúhanku, celé som spolu premiešala a nechala som 1 hodinu postáť, aby sa prepojili chute a nabobtnala strúhanka. Prášok do pečiva spraví rezne kyprejšími a ľahšími.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Do 4 PL rozpáleného oleja som vkladala pomocou polievkovej lyžice kôpky zeleninovej masy, ktoré som roztlačila do tvaru menších rezňov az oboch strán som smažila do peknej červenohnedej farby - cca 4+4 minúty.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Podávala som s varenými zemiakmi, ktoré som omastila výpekom zo zeleniny, ale viem si k týmto zeleninovým rezňom veľmi dobre predstaviť aj zemiakovú kašu.

    Zeleninové rezne (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

afataga
dobry napad az na tu vegetu, ved ked das tolko zeleniny a aj vnat, bude to mat dost zeleninovu chut, ale inak super ako vyuzit zeleninu z polievky
afataga
este ma napadlo, ze by sa to dalo robit aj na plechu v rure
tinca
ja si to robievam, skoro ako ty, ale robím v tvare fašíriek. Je to ľahké, chutné jedlo a keď sú nové zamiačky s petržlenom,mňam. Díky za pripomenutie:) Vydarili sa ti.
používateľ nemá avatar
248
248
ja tam miesto strúhanky pridávam ovsené vločky , vyšľahám zvlášť sneh / sú potom ľahučké /a pridávam nadrobno pokrájanú mäkkú salámu . Najradšej ich robievam v lete so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom , kedy je čerstvá zeleninka zo záhradky .
tereza
Milá Pusta, vyskúšala som Tvoj recept na zeleninové rezne. Sú výborné, len som ich musela urobiť menšie, ako máš Ty, pretože by sami trhali. Vyprážala som ich v tvare takých oválnych fašírok. Ako základnú zeleninu som použila karfiol, pridala mrkvu a brokolicu, mňam, mňam.Uložila som si do svojej KK. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia