Zeleninové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: babi
..ľahké letné jedlo - inšpirovala som sa viacerými receptami na lazane a táto verzia mi najviac chutí
30 min minút príprava |
40-50 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažan ošúpem pokrájam na kocky ,posolím a nechám trochu vypotiť / nie je nutné/, potom ho na troške oleja opečiem do ružova a vyberiem na tanier.
Mrkvu pokrájam na kolečká, zelér nahrubo postrúham , cuketu ,papriku , a pór nakrájam na pásiky.
Vo woku si zohrejem olej, orestujem cibuľu do sklovita a pridám mrkvu, zelér a papriku
- chvíľku podusím a pridám cuketu a pór
- posolím ,ak treba prilejem trošičku vody a chvíľku dusím.
Potom pridám konzervu krájaných paradajok a ešte aj trochu pretlaku.
Skúšala som aj s čerstvými paradajkami, ale takto mi to churí viac.
Pridám orestovaný baklažán , č. korenie, tymian, oregano , bazalku a petržlenovú vňať
všetko podľa vlastnej chuti
- Popritom si uvarím lasane /pozor aby sa nezlepili/ a z masla, múky a mlieka /to som zabudla napísať do surovín/ pripravím bešamel ,ochutím soľou, mušk. or. a pridám časť stúhaného syra - asi polovičku
- do hlbšej zapekacej misy dám trochu bešamelu, rozločím vrstvu lazaní a zeleninovú zmes
- trochu polejem bešamelom a na kúsky natrhám plátky sendvičového syru
- opakujem pokiaľ mám suroviny - posledná vrstva by mala byť zeleninová - zalejem bešamelom.
V miske si zmiešam druhú polovičku strúhaného syra s petržl. vňaťou a pomletými slanými krekrami /nedám ich veľa/ a posypem celý vrch
- upečiem pri 180°C