Zeleninové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: babi

..ľahké letné jedlo - inšpirovala som sa viacerými receptami na lazane a táto verzia mi najviac chutí

30 min minút
príprava
40-50 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažan ošúpem pokrájam na kocky ,posolím a nechám trochu vypotiť / nie je nutné/, potom ho na troške oleja opečiem do ružova a vyberiem na tanier. Mrkvu pokrájam na kolečká, zelér nahrubo postrúham , cuketu ,papriku , a pór nakrájam na pásiky. Vo woku si zohrejem olej, orestujem cibuľu do sklovita a pridám mrkvu, zelér a papriku
  2. chvíľku podusím a pridám cuketu a pór
  3. posolím ,ak treba prilejem trošičku vody a chvíľku dusím. Potom pridám konzervu krájaných paradajok a ešte aj trochu pretlaku. Skúšala som aj s čerstvými paradajkami, ale takto mi to churí viac. Pridám orestovaný baklažán , č. korenie, tymian, oregano , bazalku a petržlenovú vňať všetko podľa vlastnej chuti
  4. Popritom si uvarím lasane /pozor aby sa nezlepili/ a z masla, múky a mlieka /to som zabudla napísať do surovín/ pripravím bešamel ,ochutím soľou, mušk. or. a pridám časť stúhaného syra - asi polovičku
  5. do hlbšej zapekacej misy dám trochu bešamelu, rozločím vrstvu lazaní a zeleninovú zmes
  6. trochu polejem bešamelom a na kúsky natrhám plátky sendvičového syru
  7. opakujem pokiaľ mám suroviny - posledná vrstva by mala byť zeleninová - zalejem bešamelom. V miske si zmiešam druhú polovičku strúhaného syra s petržl. vňaťou a pomletými slanými krekrami /nedám ich veľa/ a posypem celý vrch
  8. upečiem pri 180°C