Zeleninové krokety

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ju podlejeme menším množstvom mäsového vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Potom zeleninu roztlačíme vidličkou a necháme vychladnúť.
  2. Do masy pridáme vopred namočený a vyžmýkaný rožok, nakrájanú pažítku, žĺtok, strúhanku, sezamové semiačka, nastrúhaný tvrdý syr a tuhý sneh z bielka. Osolíme, okoreníme a premiešame. Z masy formujeme menšie krokety, ktoré smažíme v rozpálenom oleji na panvici.
  3. Podávame s varenou zeleninou.