Zeleninové krokety
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ju podlejeme menším množstvom mäsového vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Potom zeleninu roztlačíme vidličkou a necháme vychladnúť.
- Do masy pridáme vopred namočený a vyžmýkaný rožok, nakrájanú pažítku, žĺtok, strúhanku, sezamové semiačka,
nastrúhaný tvrdý syr a tuhý sneh z bielka. Osolíme, okoreníme a premiešame. Z masy formujeme menšie krokety, ktoré smažíme v rozpálenom oleji na panvici.
- Podávame s varenou zeleninou.
|