Zeleninová štrúdľa
Foto: lunter
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 bal. |
|
2 bal. |
|
1 ks stredné veľká |
|
1/2 plechovky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ružičky (alebo brokolica) |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov, plech vystelieme papierom na pečenie. Na panvicu dáme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a chvíľku restujeme. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu a dusíme domäkka.
- 2
Keď je zelenina mäkká, pridáme mexické nátierky a všetko spolu premiešame. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 3
Po pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto do tvaru obdĺžnika, potrieme olivovým olejom. Na cesto dáme zeleninovú zmes, cesto zavinieme a štrúdlu potrieme olejom.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.
Tiež zeleninová štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu