Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept.html) a recepty spojila, no pri ich tagovaní a udávaní času prípravy sa to ukázalo ako nie veľmi dobrý nápad, tak ich uvádzam osve.

1-2
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zelené fazuľky, jarnú cibuľku a čerstvú čili papričku očistím. Konce strukov zrežem, cibuľku a čili nakrájam na kolieska.
  2. Na panvicu dám trošku sezamového oleja. Keď je horúca, pridám jarnú cibuľku a čili, po chvíli aj fazuľové struky. Sprudka ich opekám, len pár minút (cca 2-3), aby zostali chrumkavé. Odložím ich na tanier, zdroj tepla vypnem a na rozhorúčenú panvicu nasypem sezamové semienka. Zvyškové teplo stačí akurát, aby mierne zhnedli (panvica je oceľová). K opečenému sezamu vrátim fazuľové struky a premiešam (postup si prispôsobte svojej panvici). Namiesto sezamu sa dá použiť aj strúhanka.
  3. Na dochutenie sa hodí napríklad mleté čierne korenie, muškátový orech, alebo citrónová šťava. Ja som tentokrát už nepridávala nič, ani soľ. Je to jednoduchá a rýchlo hotová príloha, ale pokojne aj hlavné jedlo. Môj ocino by sa síce takémuto (rozumej malému a bez mäsa) hlavnému chodu nepotešil, ale niekto s menším energetickým výdajom, alebo apetítom hej :-).