Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept)
Autor receptu: katka78
Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept.html) a recepty spojila, no pri ich tagovaní a udávaní času prípravy sa to ukázalo ako nie veľmi dobrý nápad, tak ich uvádzam osve.
1-2 porcia |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zelené fazuľky, jarnú cibuľku a čerstvú čili papričku očistím. Konce strukov zrežem, cibuľku a čili nakrájam na kolieska.
- Na panvicu dám trošku sezamového oleja. Keď je horúca, pridám jarnú cibuľku a čili, po chvíli aj fazuľové struky. Sprudka ich opekám, len pár minút (cca 2-3), aby zostali chrumkavé. Odložím ich na tanier, zdroj tepla vypnem a na rozhorúčenú panvicu nasypem sezamové semienka. Zvyškové teplo stačí akurát, aby mierne zhnedli (panvica je oceľová). K opečenému sezamu vrátim fazuľové struky a premiešam (postup si prispôsobte svojej panvici). Namiesto sezamu sa dá použiť aj strúhanka.
- Na dochutenie sa hodí napríklad mleté čierne korenie, muškátový orech, alebo citrónová šťava. Ja som tentokrát už nepridávala nič, ani soľ.
Je to jednoduchá a rýchlo hotová príloha, ale pokojne aj hlavné jedlo. Môj ocino by sa síce takémuto (rozumej malému a bez mäsa) hlavnému chodu nepotešil, ale niekto s menším energetickým výdajom, alebo apetítom hej :-).